Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mados pasaulio grandai Milane atsisveikino su mirusia „Vogue“ redaktore Franca Sozzani

Pirmadienį Milane mados pasaulis atsisveikino su pernai gruodį mirusia ilgamete Italijos „Vogue“ redaktore Franca Sozzani.
Stella McCartney su Kate Moss, Victoria Beckham ir Naomi Campbell su Donatella Versace
Stella McCartney su Kate Moss, Victoria Beckham ir Naomi Campbell su Donatella Versace / „Scanpix“ nuotr.

Nors Italijos mados ikona mirė prieš du mėnesius, gruodžio 22-ąją, o artimieji jau buvo surengę privačias jos laidotuves, Milano mados savaitės metu buvo suorganizuota atskira atsisveikinimo su Franca Sozzani ir jos pagerbimo ceremonija.

Religinėse apeigose Milano katedroje dalyvavo gausus būrys Francos Sozzani draugų bei bendražygių iš mados pasaulio bei kitos garsenybės, palaikiusios artimus ryšius su ja: dizaineriai Victoria Beckham, Donatella Versace, Valentino Garavani, Giorgio Armani, Stella McCartney, Miuccia Prada ir „Dsquared²“ dizaineriai broliai dvyniai Deanas bei Danas Catenai, amerikietiškojo „Vogue“ redaktorė Anna Wintour, supermodeliai Kate Moss, Naomi Campbell ir Eva Herzigova, mados fotografas Mario Testino, Norvegijos princas Haakonas su žmona Mette-Marit, buvusi Prancūzijos pirmoji ponia Carla Bruni, dainininkė Rita Ora, stilistas ir žurnalo „W“ mados redaktorius Edwardas Enninfulas, „Versace“ mados namų prezidentas Santo Versace, paskutinio Italijos karaliaus anūkas, Savojos princas Emanuele Filiberto ir daugybė kitų.

15min primena, kad Franca Sozzani mirė po metus trukusios ligos, jai buvo 66-eri. Kokia liga pakirto garsią mados žurnalistę, jos artimieji iki šiol neatskleidė. Mirties valandą šalia jos buvo vienintelis sūnus, 34-erių režisierius ir fotografas Francesco Carrozzini.

Franca Sozzani itališkosios „Vogue“ versijos vyr. redaktore buvo net 28 metus – šį postą ji užėmė 1988-aisiais, būdama 38-erių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius