Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

McCartney ragina kartą per savaitę nevalgyti mėsos

Paulas McCartney ragina žmones kovoti su pasaulio klimato atšilimu, bent kartą per savaitę valgant vegetarišką maistą. Tokį pareiškimą jis ketina padaryti ketvirtadienį Europos Parlamente.
Seras Paulas McCartney
Seras Paulas McCartney / „Scanpix“ nuotr.

„Nors kartą per savaitę pakeisdami savo mitybos įpročius dalyvaujate pasaulio kaitos kampanijoje, pagal kurią – tai, kas yra gerai jums, yra sveika ir planetai“, – sakė buvęs grupės „The Beatles“ narys, kurio pasisakymas publikuojamas Parlamento leidinyje.

„Turėti vieną nustatytą dieną be mėsos būtų prasmingas ir kiekvienam prieinamas pasikeitimas,– sakė jis. – O svarbiausia prisiminti, kad ateitis prasideda nuo dabarties veiksmų“.

„Pirmadienio be mėsos“ kampanija Briuselyje P.McCartney pradeda savo koncertų turą po Europą. Pirmasis koncertas jo laukia trečiadienį Hamburge, kur septinto dešimtmečio pradžioje „The Beatles“ pradėjo savo kelią į pripažinimą.

Už aplinkosaugą kovojantis P.McCartney interviu ES leidiniui teigė, jog esama „aiškių“ įrodymų, jog mėsos gamyba daug prisideda prie klimato atšilimo.  Artėjančiame Kopenhagos viršūnių susitikime dėl klimato kaitos derėtų atsižvelgti į tinkamą mitybos politiką, kuri yra labai svarbi kovojant su anglies dvideginio išskyrimu, sakė jis.

„Sumažinus mėsos vartojimą, galima būtų iki 80 proc. sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų“, – teigė P.McCartney.  „Vakarų šalyse mėsa valgoma mažiausiai septynis kartus per savaitę, tačiau remiantis paskutinėmis rekomendacijomis, mėsos vartojimą reikėtų sumažinti iki dviejų ar trijų kartų per savaitę“, – sakė jis. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius