Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mika: savo lovoje mėgstu miegoti vienas

Kai kas mano, kad šis saldžiabalsis dainininkas galėtų užimti mirusio popkaraliaus Michaelo Jacksono (1958–2009) vietą. Mika sugeba pavergti klausytojų širdis, o keisti jo įpročiai ir skrupulingai saugomas asmeninis gyvenimas išties primena paslaptingą popkaraliaus gyvenimo būdą.
Mika
Mika / AOP nuotr.
Temos: 1 Mika

Vardas, pavardė: Michaelas Holbrookas Pennimanas jaunesnysis.
Gimimo data, vieta: 1983 08 18, Beirutas, Libanas. 26 m.
Šeima, kurioje gimė: tėvas – amerikiečių verslininkas, mama – libanietė, vaikiškų drabužių dizainerė ir siuvėja; trečias iš penkių vaikų.
Šeiminė padėtis: nevedęs; neturi vaikų.
Veikla: visame pasaulyje gerai žinomas Londone gyvenantis popdainininkas.

Gilūs vaikystės įspaudai

Mikos vaikystės negalima pavadinti laiminga. Dažni kraustymaisi, konfliktai su bendraamžiais, pradinėse klasėse išgyventas teroras – viso to pakako, kad būtų palaužta berniuko psichika. Jis buvo keistas vaikas. Vaikystėje Mika dažnai išsipudruodavo veidą balta pudra tam, kad taptų panašus į mimą Marcelį Marceau (1923–2007). „Aš juo kliedėjau. Norėjau atrodyti kaip jis, bet pudra man nuolat grauždavo akis“, – su šypsena prisimena Mika.
Kai dainininkui buvo aštuoneri, gyvenimas parodė savo tamsiąją pusę. Jo tėvas verslo reikalais iš Beiruto išvyko į Kuveitą ir negrįžo: Mikos tėtį Amerikos ambasadoje pagrobė teroristai ir laikė įkaitu keletą mėnesių. Sūnų šis įvykis labai sukrėtė. Jis užsisklendė savyje, nebesugebėjo nei rašyti, nei skaityti (disleksija atlikėją kamuoja ligi šiol). Mikai teko palikti mokyklą, o šeima persikėlė gyventi į Londoną. Beveik septynis mėnesius berniukui nepavyko rasti tinkamos mokyklos. Gydydamasis Michaelas darė balso pratimus ir po truputį rimtai susidomėjo muzika. „Ji man padėjo iš naujo atsistoti ant kojų. Devynerių metų suvokiau, kad mano pašaukimas – tai kurti muziką“, – sako Mika.

AOP nuotr./Mika
AOP nuotr./Mika

Ryškias spalvas taupo scenai

„Vaikystėje mes apsigyvendavome įprastuose butuose, tačiau jie visuomet man primindavo žaidimų aikštelę. Mes perkonstruodavome baldus, o kad atrodytų dar gražiau, mama viską nudažydavo baltai. Baltais dažais ji netgi nupurkšdavo televizorių ir stalą“, – pasakoja Mika. Atlikėjo butas Kensingtone dabar atrodo lygiai taip pat. „Esu taip įpratęs. Nuo sofos atramos iki televizoriaus viskas spindi akinamu baltumu“, – neslepia atlikėjas. Ryškias spalvas Mika teigia saugantis savo nuotaikingiems šou ir sceniniams apdarams.

Prastas koketas

Sceninis vardas Mika pasirinktas neatsitiktinai. Taip gali vadintis bet kurios lyties ir bet kurios pasaulio šalies atstovas. Manoma, kad jo dviprasmiškas seksualumas – tai gerai apgalvotas reklamos triukas. Dainininkas teigia, jog jo širdis šiuo metu vieniša.
„Meilė? Nė nežinau, ką pasirinkti. Nesu priekabus. Aš galiu įsimylėti bet ką – bet kokį tipą, bet kokį kūną. Tai nėra lengva. Nemoku flirtuoti, net nežinau, kaip tai daroma. Jei pradedu su kuo nors koketuoti, man niekada nepasiseka. Nesu pasiruošęs dažniems smūgiams. Galbūt taip yra todėl, kad kažkam atrodau lyg išlepintas niekšelis? Esu sutikęs daug arogantiškų žmonių. Prisipažinsiu, nemėgstu tų, kurie užmiega ant laurų“, – atvirai sako Mika.

Neieško tobulo partnerio

Mika neslepia, kad jo širdžiai artimas gali būti neišskirtiniu grožiu apdovanotas žmogus: „Nesu estetas. Jei mano seserys ištekėtų už bjaurių ir nuobodžių vyrų, kurie joms nedarytų jokio psichologinio spaudimo, būčiau tuo patenkintas.“
Ar Mikos gyvenimo partneris privalėtų juo rūpintis? „Ne, aš viską darau pats, moku pasirūpinti savimi“, – sako Mika. Ar jis turėtų būti vyresnis už atlikėją? „Ne, nebūtinai. Tiesiog jaučiu silpnybę žmonėms, kurie kalba su tam tikru akcentu, pavyzdžiui, Šiaurės Airijos“, – neslepia atlikėjas.

Meilė žeidžia, tačiau...

Pasibaigus paskutiniam atlikėjo meilės romanui, Mika sako parašęs jam (o gal jai?) laišką: „Stengdamasis būti su manimi, tu privertei mausti kiekvieną mano kūno dalį. Norėjai mane išbalinti, kaip tai darė mano motina, balta spalva perdažydama visus mūsų baldus. Tu darei viską, kad tapčiau įprastas ir nuobodus.“
Dainininkas sako, kad po šios meilės baigties gimė daina „Rain“. „Nemanau, kad tokia patirtis bloga. Ji padaro tave tokį, koks esi. Tai yra viena iš skiaučių pasiūtos antklodės dalių“, – apie paskutinįjį meilės romaną pasakoja Mika.
Ar atlikėjas ryžtųsi užmegzti naujus santykius? „Taip, bet savo lovoje aš mėgstu miegoti vienas“, – kaip visada dviprasmiškai atkerta Mika.

„Nesu priekabus. Aš galiu įsimylėti bet ką – bet kokį tipą, bet kokį kūną.“

Jo šaldytuve – kvapų „biblioteka“

Viena iš keisčiausių dainininko silpnybių – kvapai. „Aš kolekcionuoju kvapus. Jei man patinka kažkoks kvapas – dervos arba mano krikštaduktės plastikinės lėlės – įdedu kvepiančio daikto gabalėlį į butelį ir užklijuoju etiketę. Aš visus juos laikau šaldytuve, savo vonios kambaryje. Tai panašu į keistą laboratoriją ar skerdyklą, bet taip nėra. Tai mano kvapų „biblioteka“ ir ji tikrai geresnė nei visos knygos mano namų lentynose. Kvapai pasakoja daugybę istorijų“, – teigia Mika. Naujausias jo kvapų kolekcijos egzempliorius – feromone pamerktas gyvūno muskuso kvapas, kurį jam padovanojo kvapų laboratorijoje dirbantis draugas.

Įdomūs faktai:

• Pasak gandų, Mikos balso diapazonas – penkios oktavos, tačiau atlikėjas tvirtina, kad sugeba išdainuoti vos tris su puse.
• Dainininkui sunkiai sekasi sukoncentruoti dėmesį ir žvelgti pašnekovui į akis, tačiau jis puikiai jaučiasi scenoje prieš daugiatūkstantinę žiūrovų minią.
• Parduotuvėje atlikėjas visuomet perka po dvejus ar trejus tokio paties modelio marškinėlius ar atsargai po kelias vienodas javainių pakuotes.
• Atlikėjas mėgsta lankytis bažnyčioje, tačiau jo asmeniniai įsitikinimai prieštarauja Katalikų bažnyčios požiūriui į kontracepciją, moterų teises ir homoseksualumą.
• Mika lankė Šarlio De Golio licėjų (Lycée Francais Charles de Gaulle), Vestminsterio mokyklą (Westminster School) ir Karališkąjį muzikos koledžą (Royal College of Music).
• Atlikėjo ūgis – 190 centimetrų.

Neįprastos garsenybių kolekcijos

Johnny Deppas (46)

„Karibų piratų“ žvaigždė kolekcionuoja vabzdžius, vabalus ir... balandžių skeletus.

Tomas Hanksas (53)

Aktorius turi rašomųjų mašinėlių kolekciją. Jas Hanksas siunčiasi iš įvairiausių pasaulio kampelių.

Claudia Schiffer (39)

Topmodelis labai myli šliužus. Claudia perka paveikslus su šiais padarais, o namų sienas dekoravo džiovintų vabalų kolekcija.

Demi Moore (47)

Aktorė kolekcionuoja senas porcelianines lėles. Kalbama, kad savo lėlių kolekcijai Demi skyrė visą namą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius