Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė baronienė Reuter, paskutinė žiniasklaidos imperiją įkūrusios šeimos atstovė

Baronienė Marguerite de Reuter – Europos aristokratė iš jau praėjusių laikų ir paskutinė tarptautinę naujienų agentūrą įkūrusios šeimos narė – sekmadienį mirė, pranešė jos draugai.
Baronienė Marguerite de Reuter
Baronienė Marguerite de Reuter / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Žiniasklaida

Baronienei buvo 96 metai. Ši menų globėja buvo Oliverio, 4-ojo Reuterio barono, našlė. O.de Reuterio senelis Paulas Julius Reuteris 1851 metais į Londoną perkėlė savo naujienų agentūrą, kurią prieš tai įsteigė Achene Vokietijoje, kur pranešimams perduoti buvo naudojami telegrafas ir pašto karveliai.

Vokiškas barono titulas Paului Julius buvo suteiktas 1871 metais, o vėliau jį patvirtino karalienė Victoria (Viktorija), bet dabar, mirus paskutinei šeimos atstovei, jo niekas nebeturės, nes baronienė ir jos vyras vaikų nesusilaukė.

„Ši pavardė miršta kartu su ja“, – sakė jos draugas Michaelas Nelsonas, buvęs „Reuters“ generalinis direktorius.

Kitas artimas draugas, Johnas Foxas, sakė, kad baronienė pernai patyrė ne vieną insultą. Ji mirė sekmadienį ryte, vienuose senelių namuose Prancūzijoje, netoli Monako sienos.

Pasak J.Foxo, Šveicarijoje gimusi Marguerite, kuri našlė buvo daugiau kaip 40 metų, nepaprastai didžiavosi šeimos ryšiais su „Reuters“ ir Didžiosios Britanijos pilietybe, kurią įgijo ištekėjusi.

Pernai bendrovė „Reuters“, kuri jau išsikraustė iš savo istorinės būstinės Londono Flito gatvėje, tapo „Thomson Reuters Plc“ dalimi.

„Thomson Reuters“ prezidentas Tomas Gloceris sakė, jog liūdi dėl baronienės mirties, ir pridūrė: „Nors "Reuters“ steigėjo šeima nebebuvo reikšminga kompanijos akcininkė, baronienė ... dalyvavo pamaldose Londono Šv. Brigitos (St Bride) bažnyčioje istoriniam „Reuters“ išsikėlimui iš Flito gatvės į Keneri Vorfo rajoną 2005 metais paminėti“.

George'o Uehlingerio iš Noinkircho Šveicarijoje duktė Marguerite gimė 1912 metų liepos 14 dieną. Draugai ją prisimena kaip kilnią moterį, kuri kalbėjo daugeliu kalbų, mėgo bridžą, operą ir baletą, slidinėjo ir būdama daugiau kaip 70 metų.

Draugų anglų Daisy vadinama baronienė ilgą laiką gyvendavo tai Monte Karle, tai Lozanoje.

Marguerite palaikai bus kremuoti Lozanoje, o pelenai palaidoti greta vyro, kuris mirė 1968 metais. Pora susituokė 1937-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius