-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mirė Bordo vynininkystės regiono „didžioji dama“ Philippine de Rothschild

Prancūzijos Bordo vynininkystės regiono „didžioji dama“ Philippine de Rothschild, kuri taip pat buvo viena garsaus vynuogyno „Chateau Mouton Rothschild“ savininkų, mirė būdama 80 metų, šeštadienį pranešė jos turto valdytojai.
Philippine de Rothschild
Philippine de Rothschild / AOL nuotr.
Temos: 1 Mirtis

Baronienė Ph.de Rothschild buvo valdybos pirmininkė ir kontrolinio akcijų paketo valdytoja jos šeimos valdomuose vyno namuose „Baron Philippe de Rothschild“, kurių prekinis ženklas „Mouton Cadet“ laikomas sėkmingiausiu tarp bordo vynų.

Kartu su trimis savo vaikais baronienė taip pat valdė vyno namus „Chateau d'Armailhac“ ir „Chateau Clerc Milon“.

Automobilių lenktynininko ir Rothschildų bankų imperijos paveldėtojo Phillipe'o de Rothschildo vienintelė dukra 30 metų darė teatro aktorės karjerą, naudodama Philippine Pascal slapyvardį, tačiau po tėvo mirties 1988 metais perėmė šeimos vyno verslą.

Būdama „Baron Philippe de Rothschild“ valdybos pirmininke, Phillippine padėjo modernizuoti ir diversifikuoti savo bendrovės vyno gamybą, užmegzdama partnerystę su Kalifornijos ir Čilės vynuogynais.

Baronienė Ph.de Rothschild taip pat parinkdavo menininkus, kūrusius etikečių dizainą „Chateau Mouton Rothschild“ vynams, kurių geriausių rūšių vienas butelis gali kainuoti dešimtis tūkstančių eurų. Ji bendradarbiavo su garsiais tapytojais, tokiais kaip Pablo Picasso ir Francis Baconas.

Jos motina Elisabeth Pelletier de Chambure buvo suimta gestapo, kai Phillippine buvo 10 metų, o vėliau mirė Ravensbriuko nacių koncentracijos stovykloje.

Ph.de Rothschild buvo ištekėjusi už aktoriaus Jacques'o Sereys, su kuriuo susilaukė dviejų vaikų, ir akademiko bei rašytojo Jeano-Pierre'o de Beaumarchais, su kuriuo susilaukė sūnaus.

2007 metais ji buvo apdovanota Garbės Legiono karininko laipsnio ordinu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius