Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė britų kino žvaigždė Simmons (video)

„Emmy“ apdovanojimą pelniusi britų kino aktorė Jean Simmons, kurią išgarsino vaidmenys filmuose „Hamletas“ ir „Spartakas“, penktadienį mirė Kalifornijoje, būdama 80 metų, pranešė dienraštis „Los Angeles Times“.
Jean Simmons
Jean Simmons / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak dienraščio, J.Simmons, kuri per ilgiau nei septynis dešimtmečius trukusią karjerą du kartus buvo nominuota „Oskarams“, mirė savo namuose Santa Monikoje, ilgai kovojusi su plaučių vėžiu.

Su kino žvaigždės vadybininku žurnalistams susisiekti kol kas nepavyko.

Karjeros pabaigoje J.Simmons daugiausiai dirbo televizijoje, o 1983 metais pelnė „Emmy“ apdovanojimą už vaidmenį trumpajame seriale „Erškėčių paukščiai“. Praeito amžiaus 6–7–ame dešimtmetyje ji pelnė šlovę vaidmenimis keliuose populiariuose filmuose.

J.Simmons aktorės karjerą pradėjo būdama 14 metų, o 1948 metais išgarsėjo sukūrusi Ofelijos

Reuters/Scanpix nuotr./Jean Simmons
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jean Simmons

vaidmeniu Laurence'o Olivier filme „Hamletas“, kuriame pastarasis taip suvaidino pagrindinį herojų. Už tą filmą J.Simmons buvo pirmą kartą nominuota JAV Kino akademijos apdovanojimui.
Ji taip pat suvaidino jaunąją Estelą klasika tapusiame 1946 metų Davido Leano filme „Didžiosios viltys“ (Great Expectations) pagal Charleso Dickenso romaną.

Vėliau britė taip pat sukūrė vaidmenis miuzikle „Vaikinai ir lėlytės“ (Guys and Dolls), įspūdingoje istorinėje kino juostoje „Spartakas“ ir 1969 metų „Laiminga pabaiga“ (The Happy Ending). Pastarajame suvaidinusi alkoholiko žmoną J.Simmons buvo nominuota antrajam „Oskarui“.

J.Simmons 1950–1960 metais buvo susituokusi su aktoriumi Stewartu Grangeriu (Stuartu Greindžeriu), o 1960–1977 – su kino režisieriumi Richardu Brooksu (Ričardu Bruksu). Abi santuokos baigėsi skyrybomis.

2003 metais aktorė buvo apdovanota Britanijos imperijos ordinu. 
 

VIDEO: Movie Legends - Jean Simmons

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius