Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė „Krikštatėvio“ operatorius Gordonas Willisas

Mirė amerikiečių operatorius Gordonas Willisas, labiausiai garsėjantis savo darbu statant „Krikštatėvio“ („The Godfather“) trilogiją ir bendradarbiavimu su legendiniu režisieriumi Woody Allenu. Jam buvo 82-eji.
Filmo „Krikštatėvis“ scena
Filmo „Krikštatėvis“ scena / TV3 nuotr.

G.Willisas mirė sekmadienį Falmute Masačusetse, patvirtino laidotuvių namai „Chapman Cole & Gleason“. Mirties priežastis kol kas neskelbiama.

„Tamsos kunigaikščiu“ už šešėliuotą apšvietimo techniką pramintas operatorius, kuris du kartus buvo nominuotas „Oskarui“, vardą užsitarnavo su Franciso Fordo Coppolos 1972 metų „Krikštatėviu“.

„Tai reikšminga netektis, – interneto svetainei apie Holivudą „ Deadline“ sakė Amerikos operatorių draugijos prezidentas Richardas Crudo. – Jis buvo vienas milžinų, absoliučiai pakeitusių tai, kaip atrodė filmai“.

2010 metais G.Willisas gavo garbės „Oskarą“ už viso gyvenimo pasiekimus. Anksčiau jis buvo nominuotas geriausio operatoriaus darbo „Oskarams“ už W.Alleno „Zeligą („Zelig“) ir „Krikštatėvį III“ („The Godfather: Part III“).

Kvinse Niujorke gimęs G.Willisas dažnai dirbdavo su F.F.Coppola, Alanu J.Pakula ir, ypač, W.Allenu, su kuriuo pastatė aštuonis filmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius