Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė škotų dainininkas ir dainų kūrėjas Gerry Rafferty (video)

Škotų dainininkas ir dainų kūrėjas Gerry Rafferty, praėjusio amžiaus 8-ame dešimtmetyje sukūręs hitais tapusias dainas „Baker Street“ ir „Stuck in the Middle With You“, mirė būdamas 63 metų, antradienį pranešė jo agentas.
Gerry Rafferty
Gerry Rafferty / „Scanpix“ nuotr.

Kaip informavo britų žiniasklaida, G.Rafferty ramiai užgeso savo namuose, o prie jo mirties patalo budėjo dainininko dukra Martha.

Britų nacionalinis transliuotojas nurodė, jog muzikantas kovojo su priklausomybe nuo alkoholio ir buvo gydomas Anglijos pietiniame mieste Bornmute esančioje ligoninėje, sutrikus kepenų veiklai.

G.Rafferty gimė Škotijos mieste Peislyje ir grojo keliose grupėse iki 1972 metų, kai įkūrė savo folkroko grupę „Stealers Wheel“.

Hitu tapęs debiutinio albumo singlas „Stuck in the Middle With You“ vėl išpopuliarėjo nuskambėjęs Holivudo režisieriaus Quentino Tarantino 1992 metų filme „Pasiutę šunys“ (Reservoir Dogs).

„Stealers Wheel“ iširo 1975 metais, tačiau po trejų metų G.Rafferty išleido solinį albumą „City to City“. Į jį įtraukta daina „Baker Street“ sulaukė didžiulio populiarumo, o išleidus jos singlų, pasaulyje buvo parduota milijonai kopijų.

Autorinių teisių organizacija BMI praėjusių metų spalio mėnesį paskelbė, kad „Baker Street“ ir jos įsimintinas saksofono solo per muzikinius kanalus visame pasaulyje buvo leidžiamas daugiau nei 5 mln. kartų.

Tuo tarpu „Stuck in the Middle With You“ skambėjo daugiau nei 4 mln. kartų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius