Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naomi Campbell mėnesio pabaigoje liudys vadinamojoje kruvinų deimantų byloje

Britų modelis Naomi Campbell liudys Hagos karo nusikaltimų tribunole dėl vadinamojo kruvinojo deimanto, kurį yra tariamai gavusi iš buvusio Liberijos prezidento Charleso Tayloro.
Naomi Campbell
Naomi Campbell / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Naomi Campbell

Tarptautinio karo nusikaltimų tribunolo Siera Leonei prokurorai informavo, kad N.Campbell gali pateikti svarbių įrodymų prieš Ch.Tayloro parodymus, esą jis niekada neturėjo nenušlifuotų deimantų.

Teisme manekenė turės liudyti liepos 29 dienos rytą.

Ch.Tayloro teismo procesas vyksta nuo 2008 metų. Prokurorai įtaria, kad Ch.Tayloras naudojo vadinamuosius kruvinus deimantus finansuoti sukilėlių veiklai Siera Leonėje, kur per pilietinį karą žuvo keliasdešimt tūkstančių žmonių.

Tarptautinis karo nusikaltimų tribunolas nusprendė iškviesti N.Campbell liudyti po to, kai aktorė Mia Farrow teismui suteikė informacijos, jog N.Campbell yra gavusi deimantą iš Ch.Tayloro po pietų pas Pietų Afrikos Respublikos prezidentą Nelsoną Mandelą 1997 metų rugsėjį.

„N.Campbell patvirtino, kad atvyks į Charleso Tayloro bylos posėdį Hagoje, kaip to reikalauja teismas“, – sakė jos atstovė spaudai.

„Ji yra liudininkė, kurios paprašyta patikslinti, kas vyko 1997 metais. Ponia Campbell aiškiai parodė norinti padėti teismo procesui“, – sakė ji.

„Norėdami išvengti abejonių pranešame, kad jai nepateikiami jokie kaltinimai...“ – sakė atstovė.

Hagos tribunolas yra pateikęs Ch.Taylorui 11 kaltinimų dėl žudynių kurstymo, prievartavimo, luošinimo, seksualinės vergijos, nepilnamečių ėmimo į karo tarnybą karų Liberijoje ir Siera Leonėje metu, per kuriuos žuvo daugiau nei 250 tūkstančių žmonių.

Be N.Campbell, prokurorams suteikta teisė iškviesti liudyti modelių agentę Carole White ir minėtą aktorę M.Farrow. Pasak prokurorų, abi moterys yra pasirengusios savanoriškai duoti parodymus.

Anot kaltintojų, C.White yra girdėjusi, kaip Ch.Tayloras sakė, kad padovanos N.Campbell deimantų. Be to, agentė buvo šalia, kai manekenė juos gavo. Tuo tarpu M.Farrow dalyvavo priėmime, kuriame N.Campbell susipažino su Ch.Tayloru, o kitą rytą N.Campbell jai pasigyrė gauta dovana. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius