-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Natalie Portman nustelbė koleges

Sakoma, kad žengiant raudonuoju kilimu nedera vilkėti skaisčiai raudonos spalvos drabužiais, tačiau žaviajai Natalie Portman, regis, tai buvo nė motais. Atvykusi į 67-ąjį Venecijos kino festivalį, ji ne tik atsidūrė dėmesio centre, bet ir buvo pagirta už puikiai jai tikusį drabužį.
Natalie Portman
Natalie Portman. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kita vertus, Izraelyje gimusi 29-erių amerikiečių aktorė Venecijos kino festivalio atidarymo pažiba tapo pelnytai, mat kino fiestą atidarė Darrono Aronofsky filmas „Juodoji gulbė“ (angl. „Black Swan“), kuriame N.Portman atlieka pagrindinį, senstančios balerinos, vaidmenį.

Tiesa, nemenką iššūkį kovoje dėl fotografų blyksčių kolegei metė bendraamžė amerikietė Jessica Alba. Vilkėdama juoda trumpa suknele, išryškinančia kojas ir papuošta ilgu šleifu, ji dalijo šypsenas atvykusi į filmo „Mačetė“ peržiūrą. Smurto prisotintame veiksmo filme J.Alba vaidina JAV muitinės agentę ir pasirodo ekrane drauge su tokiomis kino žvaigždėmis kaip Robertas DeNiro, Michelle Rodriguez, Stevenas Seagalas, Lindsay Lohan ir kiti.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jessica Alba
Jessica Alba

Kaip pastebėjo britų žurnalistai, reklaminę filmo kampaniją J.Albai tenka vykdyti beveik be pagalbininkų, mat bėdų turinti kolegė L.Lohan užsiima reabilitacija ir gydosi nuo žalingų įpročių.

Kaip pranešė šiųmečio žiuri pirmininkas, garsus režisierius Quentinas Tarantino, festivalio programa yra „viena iš kiečiausių, laukinių ir labiausiai eklektiškų“ per visą jo karjerą. Amerikiečio vadovaujamai komisijai teks įvertinti 22 filmus iš 11 šalių ir vieną kino juostą-siurprizą, kuri bus paskelbta kitą savaitę. Visi kino kūrėjų darbai trokšta aukščiausio įvertinimo – „Auksinio Liūto“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Komisijos nariai iš kairės: meksikiečių rašytojas Guillermo Arriaga, aktorė Ingeborga Dapkūnaitė ir žiuri pirmininkas Quentinas Tarantino
Centre - aktorė I.Dapkūnaitė

Su lietuvišku prieskoniu

Nors Venecijos kino festivalio komisija dar neturėjo daug progų pasireikšti, galima tik džiaugtis, kad nuotraukose greta garsiojo Q.Tarantino pozuoja ir lietuvių kilmės aktorė Ingeborga Dapkūnaitė.

Komisijoje drauge su I.Dapkūnaite ir komisijos pirmininku Q.Tarantino filmus taip pat vertina prancūzų režisierius ir scenaristas Arnaudas Desplechinas, Amerikos muzikantas ir kompozitorius Danny Elfmanas, italų režisierius ir scenaristas Luca Guadagnino, „Oskarą“ už filmą „Mediterraneo“ pelnęs režisierius bei scenaristas Gabriele Salvatores, meksikietis rašytojas Guillermo Arriaga, sukūręs scenarijus tokiems filmams kaip „Babelis“ bei „21 gramas“.

Vos pasirodžius žiniai apie lietuvės dalyvavimą festivalio komisijoje, I.Dapkūnaitė oficialiame renginio puslapyje buvo įvardyta kaip „viena talentingiausių Sovietų Sąjungos aktorių“, buvusi pripažinta už darbus teatre ir kine, pagarsėjusi dėl vaidmenų tokiuose filmuose, kaip režisieriaus Nikitos Michalkovo „Saulės nualinti“, ir dažnai prisidedanti prie Holivudo kino produkcijos. Beje, ne ką mažiau I.Dapkūnaitė žinoma ir dėl oficialiai nepatvirtinto romano su serbų režisieriumi Emiru Kusturica.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius