Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujausias Christopherio Nolano filmas „Tarp žvaigždžių“ perkels žmogaus kosmines keliones į kitą lygį

Kompanija „Warner Bros.“ išplatino pirmuosius naujojo Christopherio Nolano fantastinio filmo „Tarp žvaigždžių“ (angl. „Interstellar“) kadrus, taip pat neseniai pristatytas pirmasis filmo plakatas. Nekantriai gerbėjų ir kino mylėtojų laukiama juosta taps pirmuoju šio režisieriaus darbu po 2012-aisiais ekranus pasiekusios paskutiniosios „Tamsos riterio“ trilogijos dalies.
Matthew McConaughey filme „Tarp žvaigždžių“
Matthew McConaughey filme „Tarp žvaigždžių“ / „ACME Film“ archyvo nuotr.

Visuomet talentingus aktorius savo filmams besirenkantis Ch.Nolanas šįsyk centrinei figūrai įkūnyti pasikvietė Matthew McConaughey. Būtent jį galima pamatyti viename pirmųjų išplatintų kadrų – aktorius mąslingai žvelgia į rankose turimą objektą, primenantį erdvėlaivį. Kitoje nuotraukoje – pats Ch.Nolanas, besidarbuojantis filmavimo aikštelėje su IMAX kamera.

„ACME Film“ archyvo nuotr./Filmo „Tarp žvaigždžių“ plakatas
„ACME Film“ archyvo nuotr./Filmo „Tarp žvaigždžių“ plakatas

„Tarp žvaigždžių“ pasakoja apie kosmoso tyrinėtojų grupės nuotykius. Pagrindinė motyvo ašis – fantastinėje literatūroje populiari „kirmgrauža“ (angl. wormhole), hipertunelis, kuris pasitarnauja kaip trumpesnis kelias per kosmoso erdvę ir laiką. Pasinaudodami neseniai atrasta kirmgrauža, filme keliautojai ryžtasi dar neregėtai tarpplanetinei ekspedicijai ir peržengia iki šiol egzistavusias kosminių kelionių ribas.

Filme „Tarp žvaigždžių“ be M.McConaughey žiūrovai išvys žinomas aktores Anne Hathaway, Jessicą Chastain, dažną Ch.Nolano bendradarbį Michaelą Caine‘ą bei aktorius Billą Irwiną ir Ellen Burstyn. Kai kurių kritikų teigimu, tai, ko gero, ryškiausias aktorių kolektyvas iš visų matytų ir dar pasirodysiančių 2014-ųjų filmuose.

„ACME Film“ archyvo nuotr./Režisierius Christopheris Nolanas
„ACME Film“ archyvo nuotr./Režisierius Christopheris Nolanas

Juostai „Tarp žvaigždžių“ prognozuojama milžiniška sėkmė, nors kol kas informacijos apie patį filmą nedaug. Kaip ir įprasta Ch.Nolano filmams, kūrėjas iki pat premjeros didžiąją dalį juostos siužeto išlaiko paslaptyje. Kritikų spėjimu, naujasis Ch.Nolano darbas pranokti turėtų net 2010-aisiais kinuose rodytą jo hitą „Pradžia“ (angl. „Inception“). Teigiama, kad ir šįsyk režisierius pasirinko „realistiškos fantastikos kryptį“, kokios jis laikėsi filmuodamas „Tamsos riterio“ trilogiją – jau anksčiau kino kūrėjas yra sakęs, kad stengiasi kompiuterinės grafikos naudoti tik tiek, kiek būtina perteikti istorijai, tačiau jei ši nebūtina, jis netaupo scenografijai ir masuotei.

Stebinanti Ch.Nolano kosminė odisėja „Tarp žvaigždžių“ Lietuvą pasieks lapkritį.

VIDEO: Filmo „Tarp žvaigždžių“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius