Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nicolas Sarkozy grasino žurnalistui išmalti marmūzę

Prancūzijos prezidentas Nikolas Sarkozy pagrasino žurnalistui, kad išmals jam marmūzę dėl straipsnio apie jo žmoną Carlą Bruni. Ši istorija įvyko dar 2008 metais sausio mėnesį, tačiau viešumon iškilo tik dabar, kai knygynuose pasirodė „Le Point“ direktoriaus Franzo Oliviero Giesberto memuarų knyga „M.Le President“, rašo „The Daily Telegraph“.
Pirmoji Prancūzijos pora Nicolas Sarkozy ir Carla Bruni-Sarkozy
Pirmoji Prancūzijos pora Nicolas Sarkozy ir Carla Bruni-Sarkozy / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Patarė naujos žmonos nesupažindinti su savo sūnumis

Knygoje aprašoma istorija apie straipsnį, kuriame atvirai buvo rašoma, kad prezidento žmona – širdžių ėdikė. Straipsnyje buvo siūlomi „24  patarimai prezidentui jungtuvių su Carla Bruni išvakarėse“, kurios įvyko 2008 metų sausio mėnesį. Vienas iš patarimų: „Nesupažindinkite savo naujos žmonos su savo sūnumis, Baracku Obama ir apskritai su bet kokiais patraukliais vyrais.“

Netrukus po to, kai pasirodė straipsnis, prezidentas paskambino F.O.Giesbertui, tada dar žurnalo politikos redaktoriui, ir netikėtai tėškė: „Šis straipsnis – vien purvas, ir aš turėčiau išmalti tamstai marmūzę“.

Nusipelnė dažnai keičiančios sekso partnerius moters reputacijos

„Jūs man grasinate?“ – kiek sutrikęs paklausė F.O.Giesbertas. Prancūzijos prezidentas nesutriko: „Jūs to nusipelnėte, ir net nežinau, kas mane sulaiko“. „Nei jūs, nei Carla neturėtumėte dėl ko įsižeisti“, – pareiškė redaktorius. Tačiau N.Sarkozy laikėsi savo: „Įsitikinęs, kad jūs sprogtumėte iš pykčio, jei aš parašyčiau, kad jūsų žmona buvo šliundra, su kuria permiegojo kas tik norėjo ir kuri norėjo pasimylėti net su jūsų vaikais?“ „Tačiau mūsų žurnalas niekada nerašė, kad Carla buvo šliundra“, – atsakė F.O.Giesbertas.

Carla Bruni-Sarkozy iš tikrųjų  nusipelnė moters, dažnai keičiančios sekso partnerius, reputacijos, tarp kurių buvo ir žinomi visame pasaulyje vyrai Mickas Jaggeris, Ericas Claptonas ir Donaldas Trumpas. Taip pat daugeliui žinomi ir jos pasisakymai pasaulio žiniasklaidoje apie monogamiją, kuri „greitai pabosta“. Po intymių ryšių su publicistu Jeanu Paulu Enthovenu, Carla atsidūrė jo sūnaus, filosofo Raphaelio Enthoveno glėbyje ir pagimdė jam kūdikį.

Sutaikė ta, dėl kurios ir kilo skandalas

N.Sarkozy reikalavo, kad žurnalas raštiškai jo atsiprašytų, tačiau redaktorius atsisakė tai padaryti. „Pamatysite, ką aš jums padarysiu“, – pagrasino prezidentas. Tai buvo ne šiaip sau tušti žodžiai. Valstybės vadovas mėgino daryti spaudimą žurnalo savininkui, milijardieriui Francois Pinault, kad šis atleistų iš darbo F.O.Giesbertą. Tačiau to padaryti N.Sarkozy nepavyko.

Anot F.O.Giesberto, įdomiausia tai, kad juodu sutaikė ta pati Carla Bruni, dėl kurios ir kilo skandalas. Ji pastvėrė iš kalbančio vyro telefono ragelį ir pasakė: „ Atleiskite jam. Juk Nicolas toks įsimylėjęs, jūs suprantate. Jis negali pakęsti, kad apie mane taip rašo“. Tačiau tiradų su necenzūrine leksika F.O.Giesbertui teko išgirsti iš prezidento dar ne vieną kartą.

Negali pakęsti klausimų apie savo asmeninį gyvenimą

F.O.Giesbertas žinomas kaip kelių Prancūzijos prezidentų biografijų autorius. Tačiau  skaityti jas herojams ne visada malonu. Pavyzdžiui, F.O.Giesbertas atskleidė  Francoiso Mitterrando nesantuokinius ryšius. Rašė jis ir apie J.Chiracą knygoje „Prezidento tragedija“, kurį pavadino „seksualine pabaisa“.

Anot F.O.Giesberto, N.Sarkozy – tai „karalius-vaikas“, „nesubrendęs“ ir „nepastovus“.

„Теlefoninė ataka“ prieš žurnalistą – toli gražu ne pirmas N.Sarkozy emocijų proveržis. Jis ypač sunkiai pakelia pokalbius apie savo asmeninį gyvenimą. Pavyzdžiui, 2007 spalio mėnesį  prezidentas nesusitvardė ir aprėkė amerikiečių žurnalistę, kuri paklausė jo apie sugriuvusią santuoką su ankstesne žmona Cecilia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius