Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Orbakaitė nori atkreipti JT ir ESBO dėmesį į savo, kaip motinos, teisių gynimą

Žinoma Rusijos estrados žvaigždė Kristina Orbakaitė ketina kreiptis į Jungtines Tautas ir ESBO, kad padėtų išsiaiškinti situaciją, susijusią su jos ir verslininko Ruslano Baisarovo bendru sūnumi.
Kristina Orbakaitė
Kristina Orbakaitė. / „Scanpix“ nuotr.

„Mes ketiname kreiptis į tarptautines institucijas, kurios gina motinos ir vaiko teises, – tai JT ir Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacija“, – pirmadienį sakė lietuviško kraujo turinčios dainininkės advokatė Tatjana Akimceva.

„K.Orbakaitė nori paprašyti ginti jos, kaip motinos teises ir apginti jos vaiko teises, nes jai neleidžiama bendrauti su sūnumi, o pagal įstatymus ji tam turi visą teisę“, – pažymėjo T.Akimceva.

Ji pridūrė, kad K.Orbakaitė ketina asmeniškai dalyvauti Grozno rajono teismo posėdžiuose, kur nagrinėjamas R.Baisarovo ieškinys dėl 11 metų Denio gyvenamosios vietos nustatymo.

„Mes nusiuntėme ten didelį komplektą dokumentų, tarp jų prašymą nuketi nagrinėjimą dėl K.Orbakaitės ligos, atitinkamus patvirtinančius dokumentus. Mes paprašėme atidėti nagrinėjimą po rugsėjo 21 dienos, nes K.Orbakaitei rekomendavo skristi būtent šį laiką, jeigu ji, žinoma, pasveiks“, – sakė T.Akimceva.

„K.Orbakaitė nori asmeniškai dalyvauti posėdyje ir pasinaudoti teisėmis“, – pabrėžė advokatė.

Drauge dainininkės atstovė pranešė, kad atsakovai nebuvo informuoti apie Grozno teismo sprendimą paskirti kitą posėdį dėl R.Baisarovo pareiškimo rugsėjo 15 dieną.

Grozno rajono teismas pirmadienį pradėjo nagrinėti R.Baisarovo pareiškimą dėl bendro verslininko su K.Orbakaite sūnaus Denio Baisarovo gyvenamosios vietos nustatymo.

R.Baisarovas yra Čečėnijos Grozno rajono Prigorodnojės kaimo gyventojas.

Kitas teismo posėdis paskirtas rugsėjo 15 dieną, iki to laiko D.Baisarovas gyvens su tėvu.
Dainininkė padavė tokį pat ieškinį į Maskvos Tverės rajono teismą, ikiteisminis parengimas dėl šio pareiškimo paskirtas rugsėjo 17 dieną.

R.Baisarovas savo pareiškime pabrėžė, jog nenori, kad jo sūnus, esant gyvam tėvui, važinėtų į Ameriką ir būtų be tėvo auklėjimo. Drauge jis neprieštarauja, kad su sūnumi, jeigu teismas nustatys jo gyvenamąją vietą su tėvu, galimybę bendrauti turėtų K.Orbakaitė.

Pasak K.Orbakaitės, jų bendro vaiko tėvas pastaruoju metu aktyviai prieštaravo prieš sūnaus keliones į JAV.

„Jis sakė esąs nepatenkintas, kad aš važinėju į JAV poilsiauti, kad aš išvažiuoju į gastroles“, – sakė ji. Dainininkė mano, kad R.Baisarovo priešišką nusiteikimą jo sūnaus kelionėms į JAV sukėlė tai, kad jam pačiam neleido įvažiuoti į šią šalį.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius