Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasitraukus Eddie Murphy, „Oskarų“ ceremoniją ves Billy Crystalas

„Oskarų“ veteranas Billy Crystalas ketvirtadienį iškilo kaip šio sezono „Oskarų“ įteikimų ceremonijos vedėjas – jis perėmė aktoriaus Eddie Murphy darbą, kurio jis atsisakė kilus triukšmui dėl vieno prodiuserio komentarų prieš gėjus.
Billy Crystalas
Billy Crystalas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kino meno ir mokslo akademija B.Crystalą, kuris garbingiausių Holivudo apdovanojimų ceremoniją jau yra vedęs aštuonis kartus, pavadino „Oskarų“ simboliu, grįšiančiu ten, kur jo vieta, – į vasario 26-ąją įvyksiančio šou sceną.

„Darau „Oskarus“ tam, kad ta jauna moteris vaistinėje liautųsi klausinėjusi mano vardo, kai atsiimu savo receptinius vaistus“, – savo tipiškai keistu stiliumi „Twitter“ rašė B.Crystalas.

„Kai kurios geriausių mano karjeros akimirkų buvo „Oskarų“ scenoje. Nepaprastai džiaugiuosi grįždamas čia“, – tokius B.Crystalo žodžius citavo Akademija.

Jos prezidentas Tomas Sherakas pasidžiaugė B.Crystalo sutikimu tuojau pat užimti vedėjo vietą. „Nepaprastai džiaugiuosi sveikindamas Billy sugrįžus į "Oskarų" sceną“, – sakė jis.

„Jis yra komikas legenda ir "Oskarų" ikona, gera, kad jis grįžta ten, kur jo vieta“, – pridūrė T.Sherakas.

E.Murphy ceremonijos vedėjo darbo atsisakė trečiadienį, kitą dieną po to, kai dėl komentaro prieš gėjus atsistatydino šou prodiuseris Brettas Ratneris, kuris režisavo populiarų filmą „Dangoraižio apiplėšimas“ („Tower Heist“) su E.Murphy.

Kelios valandos po E.Murphy pasitraukimo Kino meno ir mokslo akademija paskelbė, kad B.Ratnerį pakeis Brianas Grazeris, kuris atsitiktinai taip pat yra „Dangoraižio apiplėšimo“ prodiuseris. Jis 84-ąją „Oskarų“ įteikimo ceremoniją rengs su prodiuseriu veteranu Donu Mischeriu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Eddie Murphy
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Eddie Murphy

B.Grazeris ketvirtadienį apie B.Crystalo paskyrimą sakė: „Kaip ir daugybė kitų žmonių, troškau vėl matyti Billy vedėjo vietoje. Labai malonu, kad jis sutiko tai daryti vadovaujant Donui ir man.“

„Su Billy žengiame pirmyn turėdami vieną puikiausių vedėjų per visą "Oskarų" istoriją. Jo sugrįžimas į "Oskarus" tam tikra prasme yra šventė“, – pridūrė D.Mischeris.

Tik komikas Bobas Hope'as yra vedęs daugiau „Oskarų“ ceremonijų – iš viso 19, nuo 1940 iki 1978 metų. B.Crystalas paskutinį kardą Akademijos apdovanojimų įteikimo ceremoniją vedė 2004-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius