-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Pavojingo metodo“ žvaigždė Michaelas Fassbenderis: „Daug sužinojau apie isteriją“

Šiandien 35-erių metų jubiliejų švenčiantis aktorius Michaelas Fassbenderis gali pasigirti išties turiningais praėjusiais gyvenimo metais. Vien per 2011-uosius pasaulio kino teatruose pasirodė penkios kino juostos, kuriose vadino filmo „Pavojingas metodas“ žvaigždė M.Fassbenderis.
Kadras iš filmo „Pavojingas metodas“
Kadras iš filmo „Pavojingas metodas“ / „ACME Film“ archyvo nuotr.

Airių aktorius pelnė kritikų palankumą filmu „Džeinė Eir“, o vasarą pasirodęs filme „Iksmenai: pirma klasė“ ir suvaidinęs Magnetą, susilaukė tūkstančių žiūrovų simpatijų. Praėjusių metų Venecijos kino festivalyje M.Fassbenderis buvo tituluotas geriausiu aktoriumi už vaidmenį filme „Gėda“ (angl. „Shame“), kuriame jis suvaidino nuo sekso priklausomą vyrą. Kiek kitokią seksualumo istoriją aktorius su kolegomis Keira Knightley ir Viggo Mortensenu atskleidė filme „Pavojingas metodas“. Šioje juostoje užuot mėgavęsis kūnišku malonumu Carlą Jungą įkūnijęs aktorius turėjo gydyti psichologinių problemų turinčią rusaitę Sabiną Spielrein. Filme nagrinėjamas eksperimentinis gydymas ir parodomos psichoanalizės šaknys.

M.Fassbenderis prisipažino iki vaidmens filme „Pavojingas metodas“ nedaug nusimanęs apie psichoanalitikų darbą. „Pradėjęs domėtis C.Jungo idėjomis, suvokiau, kad jo pamokymai ir filosofija būdingi mūsų kasdieniam žodynui ir elgesiui“, – stebėjosi aktorius. Jo herojui tenka gydyti isterija sergančią merginą.

Pasak M.Fassbenderio, XX a. pradžios gydymo būdai buvo revoliuciniai. „Isterija atkeliavo iš romanų tautos, jie pašalindavo moters gimdą, nes manė, kad būtent ji veda moterį į beprotybę. Šveicarijoje, Burgholzi ligoninėje, buvo sveikintinos pažangios idėjos, tais laikais, kai bepročiai buvo pasmerkiami, ši vieta buvo jiems gera. Sabina į Burgholzi atkeliavusi kaip pacientė, išėjo iš ten kaip gydytoja“, – stebėjosi aktorius. Jis prisipažino labai džiaugęsis sulaukęs Davido Cronenbergo pasiūlymo dirbti kartu, mat yra žinomo režisieriaus gerbėjas. „Beje, jis pasirodė kitoks, nei maniau, juk jo kūryba dažnai tamsi, joje daug smurto. O pats Davidas yra energingas, mielas, dosnus žmogus su puikiu humoro jausmu“, – žavėjosi M.Fassbenderis.

Pirmieji „Pavojingą metodą“ pamatyti galėjo tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ programos „Meistrai“ žiūrovai. Visi kiti psichologinės įtampos kupiną filmą Lietuvos kino teatruose išvys nuo balandžio 6 dienos.

Filmo „Pavojingas metodas“ anonsas:

VIDEO: A Dangerous Method Official Trailer (2011) HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius