Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per lėktuvo katastrofą žuvo populiari Brazilijos dainininkė

Marilia Mendonca, viena iš populiariausių dainininkių Brazilijoje ir lotynų muzikos „Grammy " apdovanojimo laureatė žuvo penktadienį, sudužus jos lėktuvui, kai 26 metų atlikėja vyko į koncertą, pranešė jos atstovai.
Marilia Mendonca
Marilia Mendonca / Scanpix nuotr.

M.Mendoncos atstovų spaudai pranešime patvirtinamas dainininkės žūties faktas ir nurodoma, kad žuvo dar keturi tuo lėktuvu skridę žmonės. Orlaivis nukrito tarp Gojanijos miesto, kuriame M.Mendonca gyveno, ir Karatingos miestelio Minas Žeraiso valstijoje į šiaurę nuo Rio de Žaneiro.

Minas Žeraiso valstijos policija taip pat patvirtino M.Mendoncos žūtį, bet nepateikė detalių apie nelaimės, įvykusios tuojau prieš planuotą dainininkės atvykimą, priežastis.

Nuotraukose ir vaizdo įrašuose iš įvykio vietos matyti sudužęs lėktuvas, riogsantis šalia vieno krioklio. Pati M.Mendonca penktadienio popietę paskelbė vaizdo įrašą, kuriame ji matyti einanti lėktuvo link, nešdamasi gitaros dėklą.

Ši kylanti žvaigždė garsėjo kaip kantri muzikos atmainos, Brazilijoje vadinamos sertanežu atlikėja. Jos dainų tekstams buvo būdingos feministinės temos – M.Mendonca smerkė vyrus, besistengiančius primesti savo valią partnerėms, taip pat kvietė užtikrinti moterų įgalinimą.

Kai penktadienį vakare pasklido žinia apie M.Mendoncos žūtį, socialinių tinklų vartotojai visoje Brazilijoje liejo sielvartą. Tarp pareiškusių užuojautą buvo dainininkės gerbėjų, politikų, muzikantų ir futbolininkų. Atlikėjos „Instagram“ paskyra turi 38 mln. sekėjų.

„Atsisakau patikėti – tiesiog atsisakau“, – per „Twitter“ parašė brazilų futbolo žvaigždė Neymaras, M.Mendoncos draugas. Užuojautą taip pat pareiškė Brazilijos vyriausybė.

Prezidentas Jairas Bolsonaro per socialinius tinklus parašė gedintis „vienos puikiausių savo kartos artisčių“ netekties.

„Visai šaliai ši žinia tapo sukrėtimu“, – pridūrė jis.

M.Mendoncos albumas „Em Todos os Cantos“ 2019 metais pelnė lotynų muzikos „Grammy“ kaip geriausias sertanežo albumas. Šiais pačiais metais ji buvo nominuota tam pačiam apdovanojimui už albumą „Patroas“.

Dainininkės vieninteliam sūnui ateinantį mėnesį sukaks dveji metai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius