-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Piktavaliai programišiai nusitaikė į „Saulėlydžio“ gerbėjus

Artėjant šį penktadienį vyksiančiai pasaulinei naujausio „Saulėlydžio“ sagos filmo „Brėkštanti aušra. 1 dalis“ premjerai, piktavaliai programišiai nesnaudžia. Antivirusinių programų kūrėjai tvirtina, kad vampyriškosios istorijos gerbėjai tiesiog apipilami gausybe užkrėstų interneto nuorodų.
Kadras iš filmo „Brėkštanti aušra. 1 dalis“
Kadras iš filmo „Brėkštanti aušra. 1 dalis“ / „ACME Film“ archyvo nuotr.

Kaip nurodė kompanijos „Symantec“, kuriančios „Norton“ antivirusines programas, atstovai – kenkėjiškomis programomis užkrėstos nuorodos, kurias galima rasti vykdant su „Saulėlydžiu“ susijusias paieškas.

Mashable.com rašoma, kad įvedus kai kuriuos žodžių junginius išmetamos virusais užkrėstos nuorodos. Kai kurios iš programišių pamėgtų frazių: „Nude pictures of Taylor Lautner“ (liet. „Nuogo Tayloro Lautnerio nuotraukos“), „Robert and Kristen kissing“ (liet. „Robertas ir Kristen bučiuojasi“) ir „Twilight true love“ (liet. „Tikroji Saulėlydžio meilė“).

Paspaudus ant virusu užkrėstos nuorodos, vartotojo kompiuteris ar išmanusis telefonas „pasigauna“ virusą arba kenkėjišką „keylogger“ tipo programą, kuri gali fiksuoti kompiuteriu atliekamus veiksmus. „Saulėlydžio“ gerbėjai jau ne pirmąsyk tampa programišiu taikiniu – šių metų balandį socialiniame tinkle „Facebook“ sklandė netikras žaidimas. Jo metu vartotojai būdavo pažymimi vieno iš draugų nuotraukų albume ar gaudavo nuorodą, reklamuojančią „Brėkštančios aušros“ filmo žaidimą. Ją paspaudę vartotojai galėjo trečiosioms šalims perduoti savo asmeninius duomenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius