Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Playboy“ vakarėlio svečiai išsiskirstė užsikrėtę legionelioze

Los Andželo apygardos sveikatos apsaugos departamentas nustatė priežastį, dėl kurios sunegalavo svečiai, šių metų vasarį apsilankę „Playboy“ viloje surengtame vakarėlyje. Paaiškėjo, kad populiaraus žurnalo „Playboy“ įkūrėjo Hugh Hefnerio sūkurinėje vonioje buvo aptikta bakterijų, sukeliančių legioneliozę, pranešė „ThirdAge“.
Hugh Hefneris su merginomis
Hugh Hefneris su merginomis / „Scanpix“ nuotr.

Specialistai išsiaiškino, kad į mirtinas komplikacijas galinčią išsivystyti ligą sukeliančių bakterijų kolonijos veisėsi šiltame sūkurinės vonios vandenyje, nes vonia buvo ne per kruopščiausiai išvalyta prieš vakarėlį. Šilta ir drėgna terpė – optimaliausia vieta legionelių veisimuisi.

Vakarėlis „Playboy“ viloje vyko kasmetinės konferencijos „DOMAINfest Global“, kurioje lankėsi informacinių technologijų specialistai iš 30 šalių, proga. H.Hefneris šventę surengė vasario 3 d., iš karto po to, kai baigėsi oficialūs konferencijos renginiai.

Netrukus po vakarėlio kelios dešimtys jo svečių buvo paguldyti į ligonines. Juos krėtė karštinė, kamavo galvos skausmai ir kvėpavimo sutrikimai. Jau tada buvo pradėta aptarinėti versija, kad „Playboy“ vakarėlio svečiai galėjo užsikrėsti viena iš legioneliozės formų. Tačiau H.Hefnerio atstovai paskubėjo pareikšti, kad tokioms spėlionėms nėra jokio pagrindo.

Sveikatos apsaugos departamento duomenimis, iš viso nuo pavojingų bakterijų nukentėjo apie šimtas H.Hefnerio svečių. Departamentas savo ataskaitą apie atliktą bakteriologinį tyrimą išsiuntinėjo visiems 439-iems vakarėlio viloje dalyviams.

Kol kas nei pats „Playboy“ vilos savininkas, nei jo atstovai šio tyrimo rezultatų nekomentuoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius