-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Popmuzikos karalius“ M.Jacksonas ketina rengti koncertus Londone

Popmuzikos žvaigždė Michaelas Jacksonas tariasi su koncertų organizatoriais dėl šiemet planuojamų maždaug 30 tiesioginių pasirodymų Londone, kurie turėtų pažymėti jo atnaujintos muzikinės karjeros pradžią, naujienų agentūrai AFP šeštadienį pranešė vienas deryboms artimas šaltinis.
M.Jacksonas
M.Jacksonas / „Scanpix“ nuotr.

Anonimu pageidavęs likti šaltinis patvirtino Didžiosios Britanijos žiniasklaidos pranešimus, jog 50 metų „Popmuzikos karalius“ gali surengti pirmuosius didelius koncertus nuo 2005 metų, kai jis buvo pripažintas nekaltu nepilnamečio lytinio išnaudojimo byloje.

Dienraštis „The Sun“ nurodė, kad už koncertus Londone M.Jacksonas gali uždirbti 150 mln. svarų, o dienraštis „The Times“ rašė, kad bilietai į 20 tūkst. vietų arenos VIP ložes gali kainuoti iki 1 000 svarų (apie 3890 litų).

Pranešama, kad Londone esanti arena O2 varžosi su keletu Las Vegaso viešbučių dėl teisės rengti koncertus, kuriuose skandalingasis atlikėjas gali uždirbti apie 150 mln. svarų (apie 538 mln. litų).

Jeigu ši sutartis būtų pasirašyta, M.Jacksonas gali surengti įspūdingą sugrįžimą. Atlikėjas sulaukė milžiniško pasisekimo praeito amžiaus 9-ame dešimtmetyje išleidęs muzikinius albumus „Thriller“ ir „Bad“, tačiau po teismo bylos beveik nesirodė viešumoje.

„Tai būtų didžiausias sugrįžimas popmuzikos istorijoje, tad O2 nesunkiai parduotų visus bilietus kiekvieną vakarą, – neįvardytas šaltinis sakė dienraščiui „Daily Mail“. – Niekas nebūgštauja dėl jo reputacijos, o žmonės (koncertų organizatoriai) nemano, jog tai rizikinga. Organizatoriai įsitikinę, kad žmonės vyks jo pasižiūrėti iš viso pasaulio. Buvo pasklidę gandų apie jo sveikatą, tačiau tai netiesa.“

Pasak žiniasklaidos, pastaruoju metu dainininkas patyrė nemažai finansinių rūpesčių. Pernai M.Jacksonas sudarė taikos sutartį su Bahreino karaliaus sūnumi šeichu Abdulla bin Hamadu al Khalifa, kuris ketino prisiteisti iš jo 7 mln. dolerių (apie 19,1 mln. litų) dėl neva negrąžinto paskolos ir neįvykdytų įsipareigojimų.

Tačiau muzikinę karjerą nusprendęs atnaujinti legendinis atlikėjas gali tikėtis milžiniškų honorarų už planuojamus koncertus. Dienraštis „The Sun“ nurodė, kad už koncertus Londone M.Jacksonas gali uždirbti 150 mln. svarų, o dienraštis „The Times“ rašė, kad bilietai į 20 tūkst. vietų arenos VIP ložes gali kainuoti iki 1 000 svarų (apie 3890 litų).

M.Jacksonas kelis kartus buvo užsiminęs, kad kuria naują albumą, tačiau kol kas nieko konkretaus neišleido.

1982 metais išleistas „Thriller“ iki šiol yra geriausiai perkamas visų laikų muzikini albumas, o iš viso pasaulyje yra parduota apie 750 mln. M.Jacksono įrašų.

Paskutinį kartą žvaigždė Londone lankėsi 2006 metų lapkritį, kai atvyko atsiimti Pasaulio muzikos apdovanojimo, kuris jam buvo skirtas už 100 mln. parduotų albumų.

Tikėtasi, kad M.Jacksonas per apdovanojimų ceremoniją atliks dainą „Thriller“, tačiau jis sudainavo tik keletą dainos „We Are The World“ eilučių su paauglių grupe, o šį pasirodymą negailestingai išpeikė kritikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius