Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija pagerbė Holivudo žvaigždę Eastwoodą

Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy penktadienį įteikė iškiliam JAV kino aktoriui ir režisieriui Clintui Eastwoodui vieną iš garbingiausių šios šalies apdovanojimų, vadindamas jį kino legenda ir simboliu tos Amerikos, kuria žavisi prancūzai.
C.Eastwoodas ir N.Sarkozy
C.Eastwoodas ir N.Sarkozy / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzijos garbės legiono ordinas užsieniečiams suteikiamas retai, tačiau C.Eastwoodas, kurį išgarsino valingų vyrų vaidmenys ir milžiniško pasisekimo sulaukę jo režisuoti filmai, sakė laikantis šią šalį savo antrąja tėvyne.

„Mano žmona šaipydamasi klausia – jeigu tai tiesa, kodėl aš nemoku prancūzų kalbos“, – jis sakė draugams ir pareigūnams, atvykusiems į Eliziejaus rūmuose vykusią apdovanojimo ceremoniją. Tačiau C.Eastwoodas pažadėjo pasitaisyti ir pradėti lankyti prancūzų kalbos pamokas.

Jis juokais kreipėsi į N.Sarkozy „mano prezidente“, o priėmęs ordiną su raudona juostele sakė, jog būtinai prisisegs jį, norėdamas pasipuikuoti.  „Manau, kad tapęs menų ir literatūros ordino kavalieriumi šiandien išeisiu į Prancūzijos gatves ir pasipuikuosiu“, – sakė 79 metų kino grandas, kuris Prancūzijoje neseniai baigė statyti mistinį trilerį „Hereafter“.

N.Sarkozy sakė, kad prancūzų susižavėjimas JAV filmais padėjo įveikti bet kokius ankstesnius abiejų šalių nesutarimus, akivaizdžiai užsimindamas apie įnirtingą Prancūzijos priešinimąsi JAV vadovaujamų pajėgų invazijai į Iraką 2003 metais.

„Jeigu jums patinka kurios nors šalies kinas – patinka ir jos žmones“, – pabrėžė prezidentas.  Jis pavadino C.Eastwoodą „legenda, milžinu, Amerikos kultūrai mūsų jaučiamo susižavėjimo pavyzdžiu“.

Prezidentas pridūrė, jog nesutarimų tarp abiejų šalių buvo kilę tik tada, „kai Amerika nebuvo tokia didi, kokią ją mes mėgome įsivaizduoti savo svajonėse“.  „Tačiau jūs niekada mūsų nenuvylėte“, – pridūrė jis, kreipdamasis į Holivudo žvaigždę. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius