-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos turtingiausia moteris Liliane Bettencourt apklausta dėl įtariamo mokesčių vengimo ir pinigų plovimo

Prancūzijos policija pirmadienį apklausė turtingiausią šalyje moterį dėl įtariamo mokesčių vengimo ir pinigų plovimo, pranešė jos advokatas.
Liliane Bettencourt
Liliane Bettencourt / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip spėjama, kosmetikos milžinės „L'Oreal“ paveldėtoja 87 metų Liliane Bettencourt turėjo būti apklausta dėl dviejų nedeklaruotų banko sąskaitų Šveicarijoje ir privačios salos Seišeliuose, minimų buvusio Bettencourtų šeimos liokajaus padarytuose slaptuose įrašuose ir paviešintuose Prancūzijos žiniasklaidos.

Jos taip pat galėjo klausinėti dėl vienos buvusios finansininkės parodymų, jog L.Bettencourt ir jos velionis vyras neteisėtai perdavė konservatyvių pažiūrų politikams, tarp jų darbo ministrui Ericui Woerthui, didelę grynųjų pinigų sumą, skirtą prezidento Nicolas Sarkozy rinkimų kampanijai 2007 metais.

Kiti su šia byla susiję asmenys buvo apklausti policijos finansinių nusikaltimų tyrimo skyriuje Paryžiuje, o kai kurie iš jų buvo sulaikyti.

Tuo tarp L.Bettencourt apklausiama „kai liudininkė“ savo viloje turtingame sostinės priemiestyje Neilyje, turtuolės advokatas Georges'as Kiejmanas sakė naujienų agentūrai „Reuters“.

Darbo ministras neigė neteisėtai gavęs pinigų ir atmetė kaltinimus dėl interesų konflikto. Tačiau jo žmona dirbo L.Bettencourt turtą valdžiusioje kompanijoje, kai E.Woerthas užėmė biudžeto ministro postą ir rūpinosi mokesčių reikalais, taip pat buvo valdančiosios UMP partijos iždininkas. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius