-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš karališkąsias vestuves Vestminsterio abatija virto pasakų mišku

Ruošiantis karališkosioms vestuvėms gotikinė Vestminsterio abatijos bažnyčia virto tikrų tikriausiu pasakų mišku, kainavusiu, žurnalistų skaičiavimais, nei daug nei mažai – apie 50 tūkst. svarų sterlingų (beveik 195 tūkst. Lt).
Vestminsterio abatija puošiama alyvomis
Vestminsterio abatija puošiama alyvomis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kate Middleton tuoktuvių ceremonijai užsakė daugiau kaip keturias tonas įvairių žalumynų, tarp jų ir aštuonis 6 metrų aukščio medžius, taip siekdama atkurti ištaigingus Anglijos sodus bažnyčios viduje.

Vadovaujant vadinamajam „meniniam gėlių režisieriui“ Shane'ui Connolly istorinėje Vestminsterio abatijoje atsirado „gyva alėja“ iš angliškųjų klevų, per kurią ceremonijos svečiai praeis norėdami patekti į savo vietas. Kiekvienas medžių yra specialiai kurto dizaino, rankų darbo vazone.

Gėlės ir žalumynai į bažnyčią buvo pristatyti trečiadienį. Kaip nurodė Dailymail.co.uk, K.Middleton stengėsi rinktis tik tokius augalus, kurie gali būti persodinti. Stengtasi naudoti kuo mažiau skintų gėlių. Sh.Connolly teigimu, gyvi medžiai ypač dera prie Vestminsterio bažnyčios skliautų ir perteikia didingą dvasią. Abatiją taip pat papuošė ir du piramidės formos dekoratyviniai skroblai.

Istorinis vienuolynas vestuvių dieną bus išpuoštas baltomis ir kreminėmis gėlėmis – azalijų, rododendrų, karpažolių, lelijų, alyvų ir kitais žiedais. „Man didelė garbė ir malonumas dirbti su žmogumi, kuris toks malonus ir taip susidomėjęs mano darbu kaip Catherine“, – jaunąją gyrė „gėlių režisierius“. Anot jo, kiekvienas gėlės žiedas bažnyčioje labai svarbus, mat 29-erių K.Middleton norėjo atiduoti pagarbą „gėlių kalbai“. Tai – tarsi duoklė jos būsimam uošviui princui Charlesui, kuris yra užkietėjęs sodininkystės mylėtojas ir net yra viešai prisipažinęs, jog kalba su savo augalais.

Tiesa, medžių, žalumynų ir žiedų gausa privertė žurnalistus suabejoti, ar pora išties, kaip žadėjo, rengiasi „taupiai“ šventei.

Po vestuvių visas gėles ir augalus ketinama dar savaitei palikti Vestminsterio abatijoje, kad jais pasigrožėti galėtų ir smalsuoliai. Vėliau medžiai bus išvežti ir pasodinti princo Charleso prižiūrimuose Highgrove soduose, kur primins svarbiąją princo Williamo ir K.Middleton dieną. Skintos gėlės bus išdalintos labdarai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius