-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieštaringai vertinama itališkojo „Vogue“ redaktorė: „Privalote vėl pasamdyti Johną Galliano“

Mados pasaulis šurmuliuoja, jog įmanoma, kad „Christian Dior“ mados namuose dirbti pradės garsus dizaineris Marcas Jacobsas. Tačiau viena iš įtakingų šios industrijos figūrų – prieštaringai vertinama itališkojo „Vogue“ redaktorė Franca Sozzani – pasiūlė „geresnį“, bet netikėtą sprendimą.
Itališkojo „Vogue“ redaktorė Franca Sozzani
Itališkojo „Vogue“ redaktorė Franca Sozzani / „Scanpix“ nuotr.

F.Sozzani naujausiame interviu žurnalui „Newsweek“ patarė prancūzų mados namams į darbą sugrąžinti ankstesnį jų kūrėją, susikompromitavusį dizainerį Johną Galliano. Jis triukšmingai iš darbo buvo atleistas šių metų kovą po to, kai vieno Paryžiaus baro lankytojus išplūdo antisemitine leksika.

„Aš suprantu jų požiūrį, žinau, kad „Christian Dior“ negalėjo tiesiog pasakyti „koks blogas berniukas, mes tau atleidžiam, sugrįžk!“. Bet dėl to labai gaila. Niekuomet nepatikėsiu, kad Johnas tikėjo tuo, ką sakė. Manau, kad jis buvo išgėręs ir vienišas. Kai žmonės pameta galvą, jie būna pamišę. Tačiau tai – žmogaus reikalas, o ne politikos ar religijos. Jis nieko nenužudė!“ – mados kūrėją ir buvusį „Christian Dior“ meno vadovą gynė 61-erių F.Sozzani.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Johnas Galliano
Johnas Galliano

Ji itališko „Vogue“ redaktorės postą užima nuo 1988-ųjų. Kaip rašo britų spauda, moteris surizikavo pareikšdama tokią savo nuomonę viešai, mat jos leidinys priklausomas nuo prabangių prekės ženklų perkamų reklamų. Jei užsitrauktų „Christian Dior“ rūstybę, iškiltų grėsmė visam leidiniui.

Manau, kad jis buvo išgėręs ir vienišas. Kai žmonės pameta galvą, jie būna pamišę. Tačiau tai – žmogaus reikalas, o ne politikos ar religijos. Jis nieko nenužudė!F.Sozzani, kalbėdamasi su „Newsweek“ žurnaliste, negailėjo kritikos ir kolegei, buvusiai prancūziškojo „Vogue“ redaktorei Carine Roitfeld. Anot jos, 57-erių moteris pernelyg susirūpino tuo, kad būtų fotografuojama ir mirgėtų garsenybių puslapiuose. „Jei manai, kad būdama „Vogue“ redaktore turi būti garsenybe, vadinasi, kažkas su tavo gyvenimu negerai“, – kategoriška buvo italė.

Pati F.Sozzani teigė tyčia į žiniasklaidos eilutes nesivelianti, naudojanti mažai makiažo ir nedariusi jokių veido operacijų, odos tempimo ar botokso injekcijų. „Tavo amžius yra tavo. Negali laiko pasukti atgal“, – teigė ji.

Italijos „Vogue“ vadovė savo sprendimais nuolat sudrumsčia vandenį mados pasaulyje. Rugsėjo pradžioje ji buvo priversta išleisti atsiprašymą dėl to, kad interneto svetainėje buvo aprašyti „vergių auskarai“. Vėliau F.Sozzani aiškino, kad buvo padaryta vertimo iš italų kalbos klaida, iš tiesų omenyje turėti auskarai su „etniniais“ motyvais.

Stengiasi lenkti konkurentus

Tiesa, draugų ir palaikytojų ji turi ne mažiau nei priešų. F.Sozzani buvo šlovinama po to, kai birželį ant italų „Vogue“ viršelio pasirodė trys didesnio dydžio drabužius demonstruojančios manekenės. Šis sprendimas buvo kampanijos, skirtos kovoti su anoreksija, dalis. Redaktorės teigimu, toks žingsnis – bandymas išlaikyti žurnalą pirmosiose greitai besikeičiančios mados industrijos gretose.

„Prieš man ateinant, šis „Vogue“ buvo ne daugiau kaip mados katalogas. Dabar nuolat stengiamės būti žingsniu priekyje. Negalime dairytis atgal“, – sakė F.Sozzani.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius