Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Princas Charlesas pretenduoja pasiekti rekordą: jis gali tapti seniausiu princu, tapusiu karaliumi

Didžiosios Britanijos princas Charlesas pretenduoja pagerinti iki šiol karaliui Williamui IV priklausiusį rekordą ir savo karūnavimo dieną tapti seniausiu karūnuojamu princu per 300 metų, rašo „Telegraph“.
Princas Charlesas
Princas Charlesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienį princas Charlesas pralenkė Williamą IV – jis karaliumi 1830-aisiais tapo būdamas 64-erių metų, 10-ies mėnesių ir penkių dienų amžiaus. Princas Charlesas lapkričio 14-ąją švęs jau 65-ajį gimtadienį ir tą dieną, kai bus karūnuotas Didžiosios Britanijos karaliumi, pasieks rekordą.

Kada toji diena išaus, ir apskritai ar išaus (neoficialiai kalbama, kad atėjus laikui princas Charlesas atsisakys sosto ir jį perleis savo sūnui princui Williamui), nėra aišku, nes dabartinės karalienės Elizabeth II sveikata yra gera ir bent jau kol kas ji neplanuoja palikti sosto. Tiesa, amžius vis tiek jau daro savo, taigi dalį karališkųjų pareigų 87-erių Elizabeth II jau perleidžia sūnui ir anūkams.

Princas Charlesas tiesioginiu sosto įpėdiniu tapo 1952-aisiais, kai jo mama Elizabeth II buvo karūnuota Didžiosios Britanijos karaliene. Tada princui Charlesui buvo tik treji metukai.

Ilgiausiai sosto laukė princesė Sophia, tačiau ji mirė 1714-aisiais, būdama 83-ejų, taip ir netapusi karaliene. Tuo metu valdžiusi karalienė Ana mirė praėjus dviem mėnesiams po Sophios mirties, taigi karūna buvo perleista Sophios sūnui Jurgiui I.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius