Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Princas Williamas ir Kembridžo hercogienė Catherine įsikraustys į princesės Dianos rūmus

Princas Williamas ir jo žmona Catherine savo rezidencija Londone pasirinko apartamentus Kensingtono rūmuose, kurie yra siejami su princo velione motina Diana, sekmadienį pranešė Šv. Jokūbo rūmų pareigūnai.
Kembridžo hercogienė Catherine ir Princas Williamas
Kembridžo hercogienė Catherine ir Princas Williamas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kembridžo hercogas ir hercogienė, kurių vestuves balandžio mėnesį stebėjo visas pasaulis, į Vakarų Londone esančius Kensingtono rūmus turi įsikraustyti 2013 metų viduryje ar pabaigoje, nurodo jų Šv. Jokūbo rūmų biuras.

Pora pasirinko apartamentus 1A, kuriuose anksčiau gyveno velionė princesė Margaret, karalienės Elizabeth II sesuo. Įsikraustyti jie dar negalės maždaug dvejus metus, nes pirma reikia užbaigti jų rekonstrukciją.

Šiuo metu jų namai Londone yra Notingamo kotedže, kuris stovi Kensingtono rūmų teritorijoje, bet po dvejų metų jie apsigyvens didingesnėje pačių rūmų aplinkoje.

Tai bus 29 metų Williamo sugrįžimas į vaikystės namus – šie rūmai jo ir jo brolio, 27 metų Harry, pagrindinė rezidencija buvo iki 1998-ųjų.

1997 metais per automobilio avariją Paryžiuje žuvus princesei Dianai, prie šių 17-ojo amžiaus rūmų vartų žmonės paliko jūrą gėlių ir laiškų.

Williamas ir Catherine, kuriai taip pat yra 29-eri metai, šiuo metu daugiausia gyvena Anglesio saloje Šiaurės vakarų Velse, kur princas tarnauja kaip Karališkųjų oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnio pilotu.

Darbų, kurių reikia apartamentams vėl paversti namais, mastas kol kas nežinomas

Jiems persikėlus į Kensingtono rūmus, Notingamo kotedžą užims princas Harry.

Trijulės biurai taip pat persikels iš Šv.Jokūbo rūmų į Kensingtono rūmų teritoriją. Karalienė ir Williamo tėvas princas Charlesas pritarė tokiems pasikeitimams.

Visi, trokštantys pasidairyti po Williamo ir Catherine apartamentus, turi galimybę dalį jų pamatyti – čia iki 2012-ųjų rugsėjo bus eksponuojama vieša paroda.

Likusi apartamentų dalis šiuo metu naudojama biurams, klasėms ir saugykloms.

„Darbų, kurių reikia apartamentams vėl paversti namais, mastas kol kas nežinomas“, – sakoma Šv.Jokūbo rūmų pareiškime, kuriame priduriama, kad šiuo metu apartamentai netinkami gyventi.

Pranešime nurodoma, kad tarp būtinų atlikti darbų yra asbesto pašalinimas ir šildymo sistemos bei elektros įrangos pertvarkymas.

Paskutinė šiuose apartamentuose gyveno princesė Margaret, kuri mirė 2002 metais, o paskutinis rimtas remontas juose buvo atliktas prieš tai, kai ji ir jos vyras, Snoudouno grafas Antony Armstrongas-Jonesas, 1960 metais po savo vestuvių čia atsikraustė.

Williamas ir Catherine kaimynystėje turės nemažą karališkąją kompaniją – Kensingtono rūmuose gyvena trys karalienės pusbroliai, kurie visi yra karaliaus Jurgio V vaikaičiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius