Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Princas Williamas – „normaliausias“ britų karališkosios šeimos narys

Kai Britanijos princas Williamas penktadienį žengs prie altoriaus su savo studijų laikų mylimąja Kate Middleton, tauta vilsis, kad šiam „normaliausiam“ karališkosios šeimos nariui pavyks rasti laimę, kuri aplenkė jo velionę motiną Dianą.
Karališkieji sužadėtiniai
Karališkieji sužadėtiniai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Penkiolikmečiui Williamui teko iškęsti Dianos žūties tragediją, kad jis taptų didžia XXI amžiaus britų karališkosios šeimos viltimi.

Jo populiarumo mastą atskleidžia viešosios nuomonės apklausos, kurios rodo, kad dauguma britų norėtų, jog 28 metų Williamas apeitų savo tėvą princą Charlesą ir taptų sosto įpėdiniu, nors tai būtų precedento neturintis žingsnis.

Charlesas konservatyvus, griežtai laikosi tradicijų ir yra nuolat apsuptas personalo. Tuo tarpu jo vyriausiasis sūnus sugebėjo gyventi palyginti įprastą vertinant karališkais standartais gyvenimą.

„Williamas pats sau gamina maistą, pats kloja savo lovą. Jis elgiasi kaip paprastas žmogus ir, atrodo, tuo mėgaujasi“, – sakė karališkosios šeimos biografė Penny Junor, rašanti princo biografiją.

„Jis labai geras žmogus, labai paprastas vaikinas. Jam ne itin rūpi karališkas gyvenimas. Jam būtų maloniau, jei jį vadintų tiesiog Williamu, o ne Jūsų karališkąja aukštybe“, – sakė ji.

„Nemanau, jog taip yra tik dėl jo amžiaus. Velso princas buvo kur kas labiau oficialus, kai buvo jaunas“, – pridūrė ji.

Williamas gimė 1982 metų birželio 21 dieną, praėjus mažiau nei metams po jo tėvų lemtingų vedybų. Jo ir brolio Harry vaikystė buvo kupina džiugesio ir šilumos, kurią skleidė jų motina ir kurios taip stigo jų tėvo auklėjime.

Princesė Diana stengėsi išvaduoti sūnus iš negyvybingos rūmų atmosferos ir supažindinti juos su įprastu gyvenimu, todėl drauge vaikščiojo į teminius parkus ir slapta su jaunaisiais princais lankėsi benamių prieglaudose.

„Williamo auklėjimas buvo kur kas labiau įprastas nei jo tėvo, – sakė P.Junor naujienų agentūrai AFP. – Jo motina suprato, ką reiškia eiti į kiną, atrakcionų parką ar restoraną, ir supažindino jį su savo draugais.“

Kai Dianos ir Charleso santuoka subyrėjo, netrukus princams teko viešumoje skausmingai gedėti savo motinos.

Turbūt nedaug kas pamiršo vaizdą, kaip du berniukai, lydimi senelio, tėvo ir Dianos brolio Earlo Spencerio, įsitempę ėjo paskui savo motinos karstą, kuris Londono gatvėmis buvo vežamas į Vestminsterio abatiją, kur vyko atsisveikinimo ceremonija.

Balandžio 29 dieną jis sugrįš į Vestminterio abatiją kur kas džiugesne proga.

Skamba ironiškai, tačiau būtent Dianos žūtis 1997 metų rugsėjį, kai sprunkant nuo įkyrių paparacų princesę vežantis automobilis rėžėsi į tunelio sieną Paryžiuje, suteikė galimybę Williamui augti palyginus menkai trikdomam neskrupulingos britų bulvarinės žiniasklaidos.

Jos tėvas sudarė sutartį su laikraščių redaktoriais, pagal kurią Williamas ir Harry buvo palikti ramybėje mainais į oficialias jų nuotraukas.

Williamas mokėsi elitiniame Itono koledže, vėliau padarė metus trukusią pertrauką moksle ir dalyvavo armijos mokymuose Belize, tačiau labiausiai jam patiko galimybė padirbėti viename pienininkystės ūkyje pietvakarių Anglijoje.

Vėliau jis įstojo į Šv. Andriejaus universitetą Škotijoje, dar žinomą kaip „šiaurės Oksfordas“. Ten jis susipažino su savo būsima nuotaka ir kurį laiką gyveno su ja viename name. Jiedu buvo trumpam išsiskyrę 2007 metais, tačiau greitai vėl susitaikė.

Tikriausiai atsižvelgdamas į savo padėtį sosto paveldėjimo eilėje princas Williamas vengė veltis į prieštaringai vertinamus nuotykius, kuriais pagarsėjo jo brolis.

Ypač didelio atgarsio sulaukė 2005 metais įvykęs incidentas, kai į vieną karnavalo vakarėlį Harry atėjo vilkėdamas nacių uniformą. Tuo tarpu Williamas persirengė liūtu ir niekam neužkliuvo.

Stodamas į kariuomenę, Williamas pasirinko gerai pramintą karališkosios šeimos kelią. Jis studijavo Sandhersto karininkų mokykloje, o vėliau pradėjo karjerą Karališkosiose oro pajėgose, tapęs paieškų ir gelbėjimo sraigtasparnių pilotu.

Karališkoji šeima pastaruoju metu jam patikėdavo daugiau oficialių pareigų. Pernai Williamas pirmąkart išvyko į užsienį oficialaus vizito – jis aplankė Australiją ir Naująją Zelandiją.

Jis buvo vėl šiltai sutiktas šiose šalyse, kai šiemet aplankė žemės drebėjimo nuniokotą Naujosios Zelandijos miestą Kraistčerčą ir smarkių potvynių ištiktą Kvynslando valstiją Australijoje.

Viešųjų ryšių ekspertas Maxas Cliffordas sakė, kad Britanijos žmonės jau pamilo Williamą ir jo būsimą žmoną.

„Žmonės jį laiko jo motinos atžala. Taigi, visi Dianos gerbėjai yra jo gerbėjai“, – specialistas sakė AFP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius