Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Princas Williamas prieš pasipiršdamas K.Middleton žiedą nešiojosi 3 savaites

Didžiosios Britanijos princo Williamo sužadėtinė Kate Middleton sakė, kad jai baugu, bet ji jaučiasi laiminga, kad kitais metais ištekėjusi už savo išrinktojo, kuris jai pasipiršo ir įteikė savo velionės motinos Dianos žiedą, taps karališkosios šeimos nare.
Didžiosios Britanijos princas Williamas ir jo mylimoji Kate Middleton
Didžiosios Britanijos princas Williamas ir jo mylimoji Kate Middleton / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pora antradienį atsidūrė pasaulio žiniasklaidos dėmesio centre, kai paskelbė, jog ateinančiais metais susituoks po aštuonerių metų draugystės, nes, pasak princo Williamo, jis suprato, jog dabar tinkamas metas pasipiršti.

Pora sumainys žiedus kitų metų pavasarį arba vasarą Londone – tai bus didžiausios britų karališkosios šeimos nario vestuvės nuo 1981–ųjų liepos, kai Šv.Pauliaus katedroje susituokė Williamo tėvai sosto įpėdinis princas Charlesas  ir ledi Diana Spencer.

Įteikė motinos žiedą

Williamas sakė, kad baltojo aukso žiedas su 18 karatų mėlynu safyru, apsuptu 14–a deimantų, kurį jo tėvas įteikė Dianai 1981 metais, jam „labai ypatingas“. Princo motina prieš beveik tris dešimtmečius užsidėjusi šį žiedą pasirodė visuomenei per spaudos konferenciją, kurioje dalyvavo kartu su būsimu savo vyru Charlesu.

Pasak Williamo, įteikdamas Kate šį žiedą „noriu būti tikras, kad mano mama šiandien bus čia ir nepraleis šio jaudulio, fakto, kad ketiname drauge nugyventi visą likusį gyvenimą“.

Dienraštis „The Times“ atkreipė dėmesį į šios akimirkos jausmingumą, pavadinęs sužadėtinius „naujaisiais romantikais“.

Tuo tarpu bulvarinis laikraštis „The Sun“ specialiajame trečiadienio numeryje pažymi, kad pora „suteiks mums monarchiją, tinkamą XXI amžiui“.

„The Telegraph“ savo ruožtu dėkoja porai už tai, kad suteikė britams retą džiaugsmo akimirką, ir rašo, jog tai bus „vaisinga ir nepaprastai laiminga sąjunga“, kuri „pakels dvasią“ šaliai, kuri „vėl apimta prastos nuotaikos“.

Nepaliaujamai blyksint fotoaparatams K.Middleton per spaudos konferenciją Šv.Jokūbo rūmuose sakė, kad princas Williamas, kuris yra antrasis eilėje į sostą, pasipiršo per jųdviejų atostogas Kenijoje prieš tris savaites. Jis buvo „išties romantiškas“, pridūrė ji.

„Tai gana bauginanti perspektyva, tačiau viliuosi, kad man pavyks. Williamas yra puikus mokytojas, todėl, tikiuosi, jis galės man pagelbėti šiame kelyje“, – sakė 28 metų princo sužadėtinė, kuri yra jo bendraamžė.

Oficialus rūmų pareiškimas apie poros sužadėtuves padėjo tašką daug mėnesių sklandžiusioms spėlionėms, kada Williamas pasipirš ilgametei savo draugei, turtingo verslininko dukrai K.Middleton.

Kate ir Williamas susipažino 2001–aisiais Šv.Andriejaus universitete Škotijoje. 2007 metais jie buvo pasukę skirtingais keliais, tačiau išsiskyrimas truko neilgai.

Princas Charlesas sakė, kad ji „sujaudino“ žinia apie sūnaus sužadėtuves, ir šmaikščiai pastebėjo: „Jie praktikuojasi pakankamai ilgai“.Britanijos vyriausybės vadovas Davidas Cameronas pareiškė, jog šios vestuvės bus„puiki proga nacionalinei šventei“

Karalienė Elizabeth II  su vyru princu Philipu „neabejotinai patenkinti“, nurodė Bakingamo rūmai.

Kiek vėliau antradienį interviu televizijai princas Williamas kiek daugiau papasakojo apie sužadėtuves.

„Buvome kuriam laikui išvykę su keliais draugais ir aš tiesiog nusprendžiau, jog atėjo tinkamas metas“, – sakė jis.

Pasak princo, prieš pasipiršdamas Kate, jis „maždaug tris savaites“ nešiojo motinos žiedą kuprinėje.

Paklaustas, ar jie ketina susilaukti vaikų, Williamas atsakė: „Norime šeimos, todėl turėsime pradėti apie tai galvoti“.

Planuoja gyventi Š.Velse

Klarenso rūmai – oficiali princo Charleso Londono rezidencija – išplatino pareiškimą, kuriame nurodoma, kad po vedybų pora gyvens ne rūmuose, bet Šiaurės Velse, kur Williamas dirba Karališkųjų oro pajėgų paieškų ir gelbėjimo sraigtasparnio pilotu.

Williamo brolis princas Harry savo pareiškime nurodė, jog yra „patenkintas, kad brolis pasipiršo“.

„Tai reiškia, kad turėsiu seserį, kurios visada norėjau“, – sakė jis.

Kate tėvai Michaelas ir Carole sakė, kad šeima mano, jog Williamas „nuostabus“, ir „jis mums labai patinka“.

Britanijos vyriausybės vadovas Davidas Cameronas pareiškė, jog šios vestuvės bus„puiki proga nacionalinei šventei“.

Vestuvės įvykis likus metams iki karalienės valdymo šešiasdešimtojo jubiliejaus ir 2012–ųjų Londono olimpiados.

K.Middleton tėvas buvo oro linijų stiuardas, o vėliau tapo skrydžių dispečeriu. Princo sužadėtinės motina anksčiau taip pat dirbo stiuardese, o vėliau pradėjo vaikų švenčių organizavimo verslą.

Žinia apie sužadėtuves „sušildė australų širdis"

Sveikinimai jaunajai porai ėmė plaukti ir iš kitų Sandraugos šalių.

„Visų Kanados gyventojų vardu noriu pasveikinti Jūsų Karališkąją Didenybę princą Williamą“, – rašoma ministro pirmininko Stepheno Harperio pareiškime.

„Man būtų garbė ateityje pasveikinti princą Williamą ir jo nuotaką Kanadoje“, – priduriama jame.

Britų karalienės atstovė Australijoje generalinė gubernatorė Quentin Bryce sakė, kad žinia apie Williamo ir Kate sužadėtuves „sušildė mūsų žmonių širdis“.

Naujosios Zelandijos premjeras Johnas Key  savo pareiškime taip pat išreiškė pasitenkinimą džiugiomis naujienomis.

„Ministras pirmininkas sako, kad princas Williamas yra malonus jaunuolis, palikęs jam puikų įspūdį, kai sausį viešėjo Naujojoje Zelandijoje“, – sakė premjero atstovas spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius