-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Princesę Dianą, kokios nesame matę, atgaivinusi aktorė ir režisieriaus žodžiai, kurie lai neišsipildo

Emma Corrin – vos 24-erių metų aktorė, jau spėjusi išgarsėti dėl vieno ypatingo vaidmens. „Netflix“ seriale „Karūna“ ji įkūnijo jauną princesę Dianą ir, kaip rašo „Variety“, taip ją leido pažinti kartai, jei galima taip sakyti, gimusiai šiek tiek per vėlai.
Emma Corrin seriale „Karūna“ vaidina princesę Dianą
Emma Corrin seriale „Karūna“ vaidina princesę Dianą / Vida Press nuotr.

Ekstravagantiškų angliškų namų didybėje Emma Corrin sukasi ratu pro garsiakalbius sklindant 10-to dešimtmečio Cher hitui „Believe“. Po keturių minučių siautimo ji vos gali atgauti kvapą. Aktorė ką tik buvo įsikūnijusi į pačią princesę Dianą prieš jos vestuves su princu Charlesu. Savaičių savaites praleidusi izoliacijoje Bakingamo rūmuose, kurią praskaidrino tik griežto etiketo ir baleto pamokos, karališkojo gyvenimo subtilybių besimokiusi princesė taip bandė ištrūkti iš klaustrofobiją primenančio jausmo. Tai – serialo „Karūna“ ketvirto sezono scena.

„Em, buvo gerai, labai gerai. Bet visą laiką žiopčiojai žodžius. Ar galime pakartoti?“ – vis dar uždususiai aktorei sakė epizodo režisierius Benjaminas Caronas.

Nors ketvirtas serialo „Karūna“ sezonas nėra E.Corrin debiutas televizijoje, šis savotiškas prisistatymas didžiajai daliai žiūrovų – toks pat dramatiškas ir trumfuojantis kaip princesės Dianos pirmasis susitikimas su karališkąją šeima, rašo „Variety“.

Dianos gyvenimas, tapus Velso princese, pasikeitė neatpažįstamai. E.Corrin suvokia, kad taip gali nutikti ir jai.

Vida Press nuotr./Aktorė Emma Corrin
Vida Press nuotr./Aktorė Emma Corrin

E.Corrin gimė 1995-aisiais nedideliame miestelyje pietryčių Anglijoje – Tanbridz Velse. Nors aktorė nėra kilusi iš kilmingos šeimos kaip Diana, ankstyvojo jųdviejų gyvenimo keliai turėjo panašumų.

Nei E.Corrin, nei tuo metu su ja kambaryje buvę nepamirš akimirkos, kai aktorei buvo pasiūlytas princesės Dianos vaidmuo po dialogo atrankoje su Joshu O’Connoru, „Karūnoje“ vaidinančiu princą Charlesą.

„Jaučiausi lyg priimčiau vieną ypatingiausių, intuityviausių sprendimų savo karjeroje, – sakė serialo prodiuserė Suzanne Mackie. – Emma sustingo, pradėjo verkti. Pravirko Benas, o Joshas ją stipriai apkabino Buvo itin jautru, taip tyra.“

Tačiau drauge su ta grynos palaimos akimirka aktorę pasiekė perspėjantys režisieriaus B.Carono žodžiai, pasak E.Corrin, dar neišsipildę.

„Benas man pasakė, kad jei kada būsiu persekiojama fotografo arba mano vardas atsidurs laikraštyje, kai būsiu apsupta blyksčių ir jausiuosi įbauginta, priblokšta ar kaip nors panašiai, būtent taip jautėsi ir ji. „Tavęs laukia analogiška patirtis“, – atskleidė princesės Dianos antrininke vadinama aktorė, kurios gyvenimą serialas jau pakeitė.

Kaip ir princesė Diana, E.Corrin lankė prašmatnią mergaičių mokyklą, kur atkakliai mokėsi ne tik vaidinti, bet ir šokti. Mintis, kad vieną dieną ji taps aktore, E.Corrin galvoje suktis pradėjo dar anksčiau.

Jai „tikriausiai buvo 10 metų“, kai spektaklyje „Vėjas gluosniuose“ atliko rupūžės vaidmenį. Dabar sėdėdama savo bute Londone, princesės Dianos drabužių kopijas iškeitusi į patogesnę aprangą, ji prisiminė tada sulaukusi liaupsių iš tėvų.

„Po to prie manęs priėjo kažkieno mama ir nieko blogo nežadančiai pasakė: „Buvai nuostabi, mieloji. Ar kada galvojai tapti aktore?“ Manau, kad tai ir pasėjo sėklą, o po to aš nieko daugiau daryti ir nenorėjau. Trumpai (teatras – red.past.) kovojo su jūrų biologija, bet šansai, kad pasirinksiu ją, nebuvo dideli“, – tęsė E.Corrin.

Vaidybinius ir dainavimo sugebėjimus patobulinti padėjo ir malonios, bet drovios Audrey vaidmuo mokyklos kurtame „Siaubų krautuvėlė“ spektaklyje. Bet jos beprasidėjusi aktorės karjera trumpam atsidūrė akligatvyje po dviejų iš eilės nesėkmingų E.Corrin bandymų įstoti į teatro mokyklą.

Aktorės svajonės neapleisti nusprendusi E.Corrin įstojo į Bristolio universitetą studijuoti teatro, bet šie mokslai nuo pat pirmų paskaitų laimės neteikė.

„Man ji labai nepatiko, nes tai nebuvo teatro mokykla: nemokė amato. Tyrinėjome teatro teoriją, kas manęs nedomina, – paaiškino ji. – Keista, kaip kai kurios vietos tau gali būti netinkamos. Žvelgiant atgal, ten jaučiausi prislėgtai be jokios ypatingos priežasties, išskyrus tai, kad man tai netiko. Man ten nebuvo patogu.“

E.Corrin kreipėsi patarimo į vidurinės mokyklos mokytoją, o po to sukaupė visą drąsą ir užpildė dokumentus, reikalingus norint mokytis Kembridžo universitete. Merginai pasisekė. Ji buvo priimta į anglų kalbos ir teatro pedagogikos studijas.

Tai nebuvo tik teatro mokykla, bet E.Corrin jos scenoje jautėsi lyg žuvis vandeny, mokydamasi iš savo nepriklausomybės ir atsakingumo, kai tekdavo pačiai kurti spektaklius ir viską organizuoti.

Vida Press nuotr./Aktorė Emma Corrin seriale „Karūna“ vaidina princesę Dianą
Vida Press nuotr./Aktorė Emma Corrin seriale „Karūna“ vaidina princesę Dianą

Pirmą kartą atrankoje dėl princesės Dianos vaidmens E.Corrin dalyvavo dar besimokydama universitete. Bet prieš tai mergina spėjo nusifilmuoti serialuose „Grantchester“ ir dramoje „Pennyworth“, kas tapo neblogu pamatu norint tapti vienu iš kertinių tokios produkcijos kaip „Karūna“ akmeniu, sakė ji.

Tačiau pilnai paruošti E.Corrin Dianos vaidmeniui negalėjo niekas. Jai teko dirbti su tokiomis mokyklos teatro scenos aktorėms neprilygstančiomis žvaigždėmis kaip Olivia Colman, Helena Bonham Carter ir Gillian Anderson, o ir ankstesni E.Corrin vaidmenys neparuošė jos virsmui iš „nieko nenutuokiančios“ merginos į pasaulinę mados ir filantropinės veiklos ikoną.

„Kaip Emma prisijungiau prie jau nusistovėjusios grupės žmonių, kurių daugumos vardai jau buvo žinomi, bet, manau, man tai išėjo į naudą dėl personažo sukūrimo ir to, kaip ji jautėsi“, – tęsė aktorė.

Vis populiarėjančio „Netflix“ serialo esmė – karališkosios šeimos istorija ir tai, ką įsivaizduojame vykstant už uždarų durų, tačiau nėra jokių abejonių, kas tapo naujausio sezono „Karūnos“ pagrindiniu deimantu. Princesė Diana pristatoma pirmo epizodo pradžioje. Jaunutė mergina vaizduojama kaip didelis atvirumo ir energijos kamuolys – niekaip neprimenantis tos spindinčios princesės, kurią prisimena pasaulis. Tai itin patinka E.Corrin.

„Malonu ją sugrąžinti į tuos laikus. Pirmos su Charlesu pažinties metu ji jam jautė simpatiją – tiek informacijos ir turėjau“, – „Variety“ apie pirmąsias scenas pasakojo E.Corrin.

Diana svajoja ištekėti už princo Charleso ir tapti princese. Tačiau šaltas sužadėtinio elgesys, varžančios karališkosios šeimos tradicijos ir ją dar labiau sekinanti kova su valgymo sutrikimu šias svajones sudaužo į šipulius.

Pasak pačios aktorės, daugelį žiūrovų jos įkūnyta princesės Dianos versija gali šokiruoti. Serialo kūrėjai ir scenaristai bandė parodyti, kas slypi už „sensacingumo ir asmenybės kulto“, persekiojančių princesę net po jo žūties, aiškino E.Corrin.

Režisieriaus teigimu, E.Corring „nuoširdi empatija“ Dianai padėjo aktorei suprasti ją kaip žmogų.

„Manau, tai pastebima jos vaidyboje. Ji žengia ta linija tarp stiprybės ir pažeidžiamumo. Visus kankina sunki meilė, ne ką mažiau nei Dianą, o Emmai šį žmogaus būsenos aspektą pavyko pavaizduoti, tą beviltišką jaunystės intensyvumą, kai viskas atrodo lyg viskas arba niekas. Žiūrovai šį sezoną įsijungs su tam tikru Dianos paveikslu mintyse. Man taip buvo. Bet Emmos vaidyba tokia įtikinama, kad netrukus ji pavergs žmones kaip „Karūnos“ Diana“, – tęsė B.Caronas.

Kai mirė princesė Diana, ją įkūnijančiai aktorei buvo vos dveji. Ir nors prisiminimų apie ją neturi, vyresni žmonės mielai dalijasi savaisiais.

„Mano tėvų draugai jaučia poreikį pasakoti man apie ją, lyg su ta informacija galėčiau kažką padaryti. Jų istorijos mielos, gero linkinčios ir visada labai silpnos. „Turėjau dėdę, kurio geriausias draugas, tiksliau jo brolis, kartą sėdėjo šalia jos per vakarienę“, pasakoja jie. Ji vis padarydavo kažką neįprasto, kas kitiems atrodydavo juokinga ir miela. Tai fenomenas, padedantis pajusti, ką žmonės apie ją galvojo. Visi turi Dianos istoriją. Turėčiau jas rinkti. Galima sakyti, kad ir pati dabar turiu tokią“, – tęsė aktorė.

Nuo pat tos akimirkos, kai tapo princese, visų akys pasaulyje nukrypo į ją, į kiekvieną Dianos žingsnį. Niekas nesiginčys, kad su šlove ji tvarkėsi karališkajai šeimai iki tol nepažįstamu būdu, padėjusiu jai suburti sunkiai įsivaizduojamo dydžio ją dievinančių gerbėjų būrį.

E.Corrin kol kas nežino, kaip pačiai elgtis su staiga užklupusia šlove. Bet aktorė stengiasi, viliasi, kad pakilus šiai scenos užuolaidai ji nepradės nevaldomai suktis vietoje.

„Man sunkiai suvokiamas faktas, kad žmonės tave žino tavęs nepažinodami. Blaškausi tarp jausmų, kad „Na, jei žmonės mane žinos, noriu, kad žinotų tikrąją mane“ ir tarp būtinybės niekuo nesidalyti ir išlaikyti privatumą.

Tai labai sunku, nes neautentiškumas man nepatinka. Tačiau, galima sakyti, visa tai yra kažkiek neautentiška. Tikriausiai per daug apie tai galvoju – ne, taip nėra. Žinau, kad pasiilgsiu ją vaidinti. Pasiilgsiu jos“, – interviu su „Variety“ užbaigė E.Corrin.

TAIP PAT SKAITYKITE: Seriale apie Elizabeth II – priminimas apie nuo visuomenės slėptas neįgalias karalienės pusseseres

Buvusio Ispanijos karaliaus paslaptys: turėjo 5 tūkst. meilužių, bandė suvilioti net princesę Dianą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius