-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Princui Williamui vestuves planuoti padėjo senelė

Pasirodo, Didžiosios Britanijos princas Williamas, ruošdamasis prabangioms šį balandį įvykusioms vestuvėms, konsultavosi su savo senele karaliene Elizabeth II.
Oficiali karališkų vestuvių nuotrauka
Oficiali karališkų vestuvių nuotrauka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Princo ir Kembridžo hercogienės Catherine tuoktuvės vyko Vestminsterio abatijoje ir jas stebėjo milijonai žmonių visame pasaulyje.

Princas Williamas, Kembridžo hercogas, prisipažino, kad, ruoštis tuoktuvėms jam daug padėjo garsioji jo senelė.

„Man buvo duotas oficialus 777 asmenų, kuriuos turėjau pakviesti į ceremoniją, sąrašas... Tai buvo įžymybės, aukšti pareigūnai, visokie žmonės. Ir nė vieno, kurį aš pažinočiau“, – pasakojo princas Williamas interviu naujos knygos „Karalienė“ (The Queen) autoriui Robertui Hardmanui.

„Kitą dieną aš jai (karalienei) paskambinau ir pasakiau: „Ar mums reikia tai daryti?“ O ji atsakė: „Ne. Pradėkite nuo savo draugų ir tęskite.“ Ji man liepė išmesti tą sąrašą. Ji pasakė, kad tam tikrais atvejais reikia išlaikyti pusiausvyrą. Ir toks jos patarimas yra tikrai svarbus, ypač kai žinai, kad ji taip elgėsi ir pati“, – kalbėjo princas.

Tačiau karalienė nebuvo tokia lanksti, kai kalba pakrypo link jos vaikaičio vestuvinio apdaro. Elizabeth primygtinai pareikalavo, kad savo vestuvių dieną jis vilkėtų karininko mundurą.

„Išgirdau kategorišką: „Ne, tu jį vilkėsi!..“ Taigi, galima pasakyti, ne visada gauni, ko nori... Tačiau puikiai žinojau, kad taip bus tik geriau. Tas „ne“ buvo labai tikras „ne“, kai turi daryti, kas tau liepta“, – kalbėjo princas.

„Žmonėms sakau, kad pirmiausia ji man yra senelė ir tik tada karalienė. Jos žodžius aš priimu labai asmeniškai ir esu tikrai dėkingas... Mano santykiai su senele visą laiką tik gerėjo ir gerėjo“, – sakė Williamas.

„Kai esi drovus ir jaunas, būna sunkiau kalbėti apie svarbius dalykus. Man augant, mano gyvenime ji darėsi dar svarbesnė; taigi, tuomet būna lengviau. Ir, žinoma, ji man daug padėjo (planuoti) vestuves... Primygtinai ji neperša savo patarimų... Ji leidžia pasirinkti pačiam“, – pasakojo Williamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius