-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prisiekusiųjų sprendimas: Michaelo Jacksono koncertų organizatoriai nėra atsakingi už jo mirtį

Kalifornijos prisiekusieji trečiadienį atmetė Michaelo Jacksono šeimos ieškinį, kuriuo ji siekė didžiulės kompensacijos iš gastrolių organizatoriaus „AEG Live“ dėl popmuzikos legendos mirties 2009 metais.
Jacksonų šeimos advokatas Brianas Panishas
Jacksonų šeimos advokatas Brianas Panishas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Baigiantis penkis mėnesius trukusiam teismo procesui, šešių vyrų ir šešių moterų komisija sutarė, kad „AEG Live“ nusamdė gydytoją Conradą Murray ir jis nebuvo netinkamas ar nekompetentingas darbui, kuriam buvo nusamdytas.

Tai buvo pagrindinė sąlyga Jacksonų ieškinio sėkmei. M.Jacksono 83 metų motina Katherine teigė, kad „AEG Live“ nusamdė nekompetentingą gydytoją ir aplaidžiai kontroliavo C.Murray, ir siekė daugiau kaip milijardo dolerių kompensacijos sau ir trims legendos vaikams.

„AEG Live“ pagrindinis advokatas Marvinas Putnamas sveikino prisiekusiųjų sprendimą, kurį jie priėmė po tris dienas trukusio svarstymo.

„Prisiekusiųjų sprendimas visiškai išteisina „AEG Live“, patvirtindamas, ką žinojome nuo pat pradžių, – kad nors Michaelo Jacksono mirtis ir buvo baisi tragedija, ji nebuvo „AEG Live“ sukelta tragedija“, – sakoma jo pareiškime.

Vienas Jacksonų šeimos advokatų Kevinas Boyle'as išreiškė nusivylimą sprendimu ir neatmetė apeliacijos galimybės.

„Žinoma, mes nepatenkinti tokiu rezultatu, koks jis yra dabar. Aiškinsimės visas teisines ir faktines galimybes, ir vėliau priimsime sprendimą“, – sakė jis žurnalistams prie teismo rūmų.

AEG Live advokatas Marvinas Putnamas
„AEG Live“ advokatas Marvinas Putnamas

M.Jacksonas mirė 2009 metų birželio 25 dieną, nuo anestetiko propofolio perdozavimo. Tuos vaistus jam davė C.Murray jo nuomojamame name Los Andžele, kur jis repetavo koncertams Londono arenoje „O2“.

C.Murray, Grenadoje gimęs kardiologas, 2011 metais kriminalinėje byloje buvo nuteistas už netyčinį nužudymą – už tai, kad davė minėtų vaistų chroniškos nemigos kankintai žvaigždei, kurie turėjo padėti jam užmigti. Gydytojas buvo pasiųstas į kalėjimą ketveriems metams, bet jau artimiausiomis savaitėmis gali išeiti į laisvę.

Jaučiu palengvėjimą ir didžiulį dėkingumą, kad prisiekusieji pripažino, jog nei aš, nei niekas kitas „AEG Live“ nesuvaidinome jokio vaidmens dėl tragiškos Michaelo mirties, – sakė „AEG Live“ vadovas.

Dabartinėje civilinėje byloje dainininko motina, kuri davė parodymus, kaip ir velionio vyriausiasis sūnus, 16-metis Prince'as, teigė, kad „AEG Live“ ignoravo virtinę įspėjamųjų ženklų dėl prastėjančios M.Jacksono sveikatos.

Prieš jo mirtį rengtos gastrolės „This is It“ buvo M.Jacksono bandymas sugrįžti į sceną ketveri metai po liūdnai pagarsėjusio teismo proceso dėl seksualinio priekabiavimo prie vaiko. Tada dainininkas buvo išteisintas, bet jo įvaizdis buvo sugriautas ir jam verkiant reikėjo užsidirbti pinigų.

Jacksonai norėjo, kad „AEG Live“ sumokėtų po 85 mln. dolerių už emocines kančias kiekvienam iš trijų žvaigždės vaikų ir neskelbiamo dydžio ekonominę kompensaciją, kuri galėjo siekti ir 1,6 milijardo. „AEG Live“ advokatai šiuos skaičius vadino juokingais.

„AEG Live“ vadovas Randy Phillipsas, vienas iš dviejų pagrindinių vadovų, liudijusių teisme, po prisiekusiųjų sprendimo sakė: „Laikiau Michaelą Jacksoną kūrybiniu partneriu ir draugu. Netekome vieno didžiausių pasaulyje muzikos genijų, bet jaučiu palengvėjimą ir didžiulį dėkingumą, jog prisiekusieji pripažino, kad nei aš, nei niekas kitas „AEG Live“ nesuvaidinome jokio vaidmens dėl tragiškos Michaelo mirties.“

Vienas prisiekusysis, vėliau kalbėdamas prie teismo rūmų, akcentavo, jog tai niekam nėra pergalė.

„Čia tikrai nėra laimėtojų, – sakė Gregas Bardenas. – Kažkas turėjo mirti, kad mes būtume čia. Neišeiname galvodami, kad tai buvo pergalė vienai ar kitai šaliai. Tai buvo tikrai tragiška situacija.“

Jacksonų aeimos advokatai Deborah Chang ir Kevinas Boyle'as
Jacksonų šeimos advokatai Deborah Chang ir Kevinas Boyle'as

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius