Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reese Witherspoon: „Svarbiausia nieko nesigailėti, mylėti visa širdimi ir kuo dažniau juoktis“

Kovo pabaigoje JAV aktorė Reese Witherspoon ištekėjo už savo sužadėtinio, Holivudo agento Jimo Totho. Už 2005-ųjų filmą „Ties jausmų riba“ (angl. „Walk the line“) „Oskarą“ pelniusi moteris papasakojo, ką jai reiškia šeima, kokia, jos nuomone, turėtų būti graži moteris ir kaip gimė naujausia jos kvepalų kolekcija.
Reese Witherspoon
Reese Witherspoon / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie gyvenimą, darbą ir grožį

– Kokia buvo jūsų vaikystė, prabėgusi JAV, Tenesio valstijos sostinėje Nešvilyje, ir koks yra gražiausias tų dienų prisiminimas?

– Labai gera buvo augti Nešvilyje. Ten labai kaimiška aplinka. Būdama maža mergaite karstydavausi medžiais, bėgiodavau po žolę ir žaisdavau su kaimynų vaikais. Nuostabu buvo jaustis tokia laisva. To vaikiško tyrumo ir žaismingumo aš niekuomet nepamiršiu.  

– Kaip jūs kasdien rūpinatės savo išvaizda?

– Odos drėkinimui ir apsaugai nuo saulės renkuosi „Avon“ linijos „Anew“ gaminius. Makiažui dažniausiai naudoju Jillian Dempsey (seriale „Grei anatomija“ vaidinančio aktoriaus Patricko Dempsey žmonos) sukurtas priemones. Žinoma, neišsiverčiu ir be aromato. Dienos metu, kai laiką leidžiu su savo vaikais, kvepinuosi pačios kurtu aromatu „Live Without Regrets“, o artėjant vakarui jį pakeičiu kvapiuoju vandeniu „Love to the Fullest“.

– Kokį geriausią su grožiu susijusį patarimą esate gavusi ir iš ko?

– Na, tikriausiai iš mamos, kuri puikiai geba pažvelgti į kasdienes situacijas su humoru ir nuolat juoktis. Manau, tai geriausias patarimas, nes jis tikrai pasiekė tikslą, o kasdien besijuokianti moteris atrodo iš tiesų puikiai.

– Koks geriausias jūsų gautas su karjera susijęs patarimas? 

– Bene geriausias su karjera susijęs patarimas, kurį esu gavusi, yra pasikliauti savo nuojauta ir instinktais. Kaip aktorė aš žinau, kas aš esu, koks aš žmogus, ir mano užduotis – išreikšti viduje slypinčias istorijas. O norint tai padaryti, reikia pasikliauti savo vidiniu balsu, kad atrastum projektus, kurie padeda atskleisti, kas aš esu. Esu tai girdėjusi iš daugelio žmonių, su kuriais teko dirbti, tokių, kuriais žaviuosi ir kuriuos gerbiu. Taigi, panašu, kad tai universali menininkams tinkanti taisyklė.

– Kaip jums pavyksta suderinti šeimą ir darbą? Ar sunku išlaikyti pusiausvyrą tarp asmeninio ir profesinio gyvenimo? 

– Šis klausimas, manau, jaudina daugelį šiuolaikinių moterų, – kaip suderinti darbą ir vaikų auginimą, tvarkytis taip, kad nenukentėtų šeimos gyvenimas. Tai didelis iššūkis. Sunku viską suspėti, tačiau labai svarbu parodyti vaikams darbo etiką – mano mama pasistengė, kad aš tai matyčiau – ir šeimos svarbą, kuriai niekas negali prilygti. 

Tikėjimas, jog gyvenime eini teisingu keliu, moterims suteikia vidinio grožio. – Apibūdinkite, kaip įsivaizduojate stiprią moterį ir kaip įsivaizduojate gražią moterį. 

– Man stipri moteris yra tokia, kuri žino, ko nori iš gyvenimo, ir žino, kaip to išsireikalauti. Gražią moterį apibūdinčiau panašiai. Tai moteris, kuri ugdo savo vidinę stiprybę, stengiasi suprasti, kas ji yra ir kas jai suteikia didžiausią laimę: ją supantys žmonės, vaikai ar darbas. Manau, kad tikėjimas, jog gyvenime eini teisingu keliu, suteikia moteriai daugiausia vidinio grožio.

– Karjerą pradėjote būdama labai jauna. Kada ir kaip supratote, kad būtent ši profesija jums patraukliausia?

– Supratau tai būdama 7 metų. Pasakiau mamai, kad noriu būti aktore, ir, manau, tai ją gerokai nustebino, nes mano tėtis yra gydytojas, o mama – medicinos sesuo. Jie nustebo, kad noriu rinktis kūrybišką profesiją, tačiau aistra kūrybai manęs niekuomet neapleido, – ir šiandien man be galo patinka įkūnyti įvairius herojus, pasakoti istorijas.

– Kokios jūsų darbo aktualijos, su kokia juosta dabar dirbate?

– Balandį pasirodė naujas filmas, kuriame vaidinu, – „Vanduo drambliams“ (angl. „Water for Elephants“) – paremtas to paties pavadinimo romanu. Jis pasakoja apie ketvirtojo praėjusio amžiaus dešimtmečio cirko artistę ir jos santykius su vyru. Tai nuostabus filmas, dabar jį reklamuojame. Kitąmet ekranus turėtų pasiekti amerikiečių režisieriaus McG komedija „Vadinasi – karas“ (angl. „This means war“), kuriame du šnipai įsimyli tą pačią moterį.

Apie socialinę atsakomybę, labdarą ir moteris

– 2007-aisiais tapote „Avon“ fondo Garbės pirmininke, dirbote siekdama informuoti visuomenę apie krūties vėžį ir smurtą prieš moteris. Taip pat nemažai laiko esate praleidusi su moterimis, išgyvenusiomis krūties vėžį. Ar jos kaip nors pakeitė jūsų gyvenimą?

– Tikrai taip. Šis darbas, kelionės į įvairias pasaulio vietas, susitikimai su moterimis, išgyvenusiomis krūties vėžį, mane be galo įkvėpė. Mane sužavėjo tų moterų stiprybė, šie prisiminimai man labai artimi.  Be galo svarbu, jog moterys suprastų, kad mes visos esame vienos bendruomenės narės ir mums reikia rūpintis vienos kitomis. Labai svarbu bendrauti ir paremti vienoms kitas mūsų siekiuose.

Svarbiausia yra leisti sau būti tuo, kuo nori būti, pasitikėti savimi ir savo kūnu, būti sveika ir naudotis visomis gyvenimo teikiamomis galimybėmis. – Kaip patartumėte moterims geriau įsisąmoninti ir išreikšti savo moteriškumą?

– Svarbiausia yra leisti sau būti tuo, kuo nori būti, pasitikėti savimi ir savo kūnu, būti sveika ir naudotis visomis gyvenimo teikiamomis galimybėmis.

– Kodėl nusprendėte remti kovą su smurtu prieš moteris?

– Mane visuomet domino moterų problemos ir galimybė padėti viso pasaulio moterims jas spręsti. Pamačiusi tyrimų duomenis supratau, kokia baisi epidemija yra smurtas prieš moteris visame pasaulyje.

– Jūs apkeliavote tiek daug šalių ir, kaip minėjote, sutikote daug įkvepiančių moterų. Kaip jūs galėtumėte apibūdinti įkvepiančią moterį?

– Sutikau tiek daug atsidavusių, veiklių ir kitus veikti raginančių moterų: aktyvisčių, kurios išdrįsta kalbėti apie moteris jaudinančias problemas, tokias kaip krūties vėžys, ir moterų – puikių gydytojų bei mokslininkių – besistengiančių rasti vaistus nuo krūties vėžio, pakeisti moterų gyvenimus, kad jos būtų sveikesnės ir jaustųsi saugesnės. O taip pat moterų, įkvepiančių kitus, tokių kaip Hillary Clinton ar Michelle Obama, kurios nenuilsdamos dirba ir iš visų jėgų stengiasi pakeisti viso pasaulio moterų gyvenimus, užkirsti kelią smurtui prieš moteris, organizuoti susitikimus, kur būtų galima viešai apie tai kalbėti. Manau, kad man be galo pasisekė, jog turėjau galimybę susipažinti su šiais žmonėmis.

– Kaip jūs vertinate šių dienų pasaulį?

– Mes, moterys, gyvename puikiame pasaulyje. Mūsų gyvenimas labai skiriasi nuo mūsų mamų ir močiučių gyvenimo. Mes turime daugiau laisvės ir galimybių ką nors pakeisti, kad pasaulis būtų dar geresnis mūsų vaikams. Manau, kad labai svarbu, jog moterys pasinaudoja šiomis galimybėmis ir nuoširdžiai stengiasi pakeisti savo ir kitų moterų gyvenimą, tiek kalbant apie krūties vėžio problemą, rūpinimąsi šeimos narių ir draugų sveikata bei saugumu, tiek kovojant su smurtu prieš moteris visame pasaulyje. Labai džiaugiuosi, kad galiu atkreipti žiniasklaidos dėmesį į šią siaubingą epidemiją, žalojančią daugelio moterų gyvenimą. Smurtas prieš moteris – baisus dalykas, ir aš džiaugiuosi, kad galiu prisidėti prie pastangų jį sustabdyti.

– Minėjote, jog sutikote daug nuostabių moterų. Ar buvo viena, kuri jus ypatingai sužavėjo? 

– Brazilijoje sutikau moterį vardu Maria da Penha, kuri buvo tikrai nepaprasta. Ji daugiau nei 20 metų kentė vyro smurtą ir nuolat ieškojo būdų nutraukti šiuos žlugdančius santykius. Ji negalėjo rasti nei teisinio kelio, nei kokios nors kitos pagalbos. O šios moters situacija buvo be galo pavojinga. Jos vyras ją peršovė, dėl to moteris buvo paralyžiuota.

Ji atėjo su mumis susitikti ir dalyvavo spaudos konferencijoje, kur papasakojo savo istoriją. O tuo pačiu metu Brazilijoje buvo priimtas įstatymas, pavadintas Maria da Penha aktu, kuris suteikė moterims teisines galimybes kovoti su savo skriaudikais. Šios moters drąsa išgelbės ne vienos moters gyvybę ne tik Lotynų Amerikoje, bet ir visame pasaulyje. Ją galėčiau pavadinti savo didvyre.  

– Jūsų esate pirmoji kompanijos „Avon“ Geros valios ambasadorė. Ar jums patinka šios pareigos?

– Man tai – nepaprasta patirtis. Dirbdama aktore visuomet stengiuosi rinktis vaidmenis, kuriose vaizduojamos stiprios moterys, man visuomet rūpėjo padėti viso pasaulio moterims ir kurti vaidmenis, atspindinčius tas moteris, kurias mačiau savo gyvenime. Tad šis bendradarbiavimas su moteris remiančia kompanija yra labai natūralus. 

AFP/„Scanpix“ nuotr./Reese Witherspoon su dukra Ava ir sūnumi Deaconu
Reese Witherspoon su dukra Ava ir sūnumi Deaconu

– Jūsų dukrai Avai Elizabeth 11 metų, visai netrukus ji taps jauna moterimi. Ar kalbatės su dukra apie smurtą šeimoje?

– Mes nemažai apie tai kalbamės. Aš ir su 8-erių sūnumi Deaconu apie tai kalbuosi. Manau, kad labai svarbu yra kalbėtis su vaikais apie smurtą šeimoje ir juos šviesti šiuo klausimu, nes kas trečia pasaulio moteris su tuo susiduria. 

Apie aromatų kolekciją „Expressions“

„Oskaro“ laimėtoja Reese Witherspoon neseniai pristatė naujausią savo aromatų kolekciją „Expressions“:  „Laugh Often“, „Live Without Regrets“, „Love to the Fullest“.

– Vienas iš naujųjų jūsų aromatų vadinasi „Live Without Regrets“ (liet. „Dėl nieko gyvenime nesigailėk“). Ar jūs tikite šia idėja ir stengiatės gyvenime ja vadovautis? 

– Tikrai taip. Kai tarėmės, kaip pavadinti aromatus, kalbėjome apie taip vadinamas gyvenimo filosofijas ir kaip svarbu žvelgti į ateitį, o ne nuolat dairytis atgal. Tiesiog reikia visuomet žiūrėti į priekį, ateitį pasitikti pozityviai ir optimistiškai.

– Kaip norėtumėte kad jaustųsi moterys, pasikvepinusios aromatas iš kolekcijos „Expressions“? 

– Man atrodo, kad smagiausia yra tai, jog kolekcijoje „Expressions“ yra net trys aromatai, todėl tikiuosi, kad moterys, pasikvepinusios šiais aromatais, jausis taip pat, kaip jaučiausi aš juos kurdama. Tikiuosi, kad aromatų pavadinimai atspindės juos pasirinkusių moterų nuotaiką. 

– Papasakokite, kas įkvėpė sukurti aromatų trilogiją „Expressions“?

– Naująja aromatų kolekcija norėjau perteikti savo požiūrį į tai, kaip svarbu pasinaudoti gyvenimo teikiamomis galimybėmis ir užpildyti savo dienas meile ir juoku. Nepriklausomai nuo to, kokie iššūkiai jūsų laukia gyvenimo kely. Aš manau, kad tai labai graži ir uždeganti idėja, kuri įkvėps ne vieną moterį visame pasaulyje. Nuoširdžiai raginu visas moteris sutelkti dėmesį į tai, kas iš tikrųjų svarbu, mėgautis gyvenimu ir jo teikiamomis galimybėmis, juoktis ir šėlti su draugais ar dovanoti savo širdį mylimam žmogui. Tokia moteris gyvena drąsiai ir nesidairo atgal dėl ko nors apgailestaudama – mano manymu, tai yra teisingas požiūris į gyvenimą.  

Aš vadovaujuosi taisyklėmis, kad reikia stengtis dėl nieko nesigailėti, mylėti visa širdimi ir kuo dažniau juoktis. Manau, šie trys mano asmenybės bruožai geriausiai apibūdina mane kaip žmogų. – Aromatų pavadinimai labai įdomūs. Gal galite plačiau papasakoti apie už jų slypinčias idėjas?

– Kurdami kolekciją „Expressions“ norėjome pristatyti tris naujus aromatus, parodančius teisingą gyvenimo būdą. „Laugh Often“ („Dažnai juokis“) – tai žaismingas ir nuotaikingas aromatas, sukuriantis linksmo ir užkrečiančio juoko su draugais nuotaiką. „Love To the Fullest“ („Mylėk visa širdimi“) – jausmingesnis aromatas, kuris atveria širdį ir skatina dalintis gražiausiomis gyvenimo akimirkomis su mylimais žmonėmis. O „Live without Regrets“ („Dėl nieko gyvenime nesigailėk“) – drąsus ir modernus aromatas, suteikiantis ryžto kiekvieną dieną gyventi nesižvalgant į praeitį su nuoskaudomis ir apgailestavimais.

– Ar motinystė suteikė jums naujų galimybių, padėjo kurti naujus gaminius, tokius kaip ši aromatų kolekcija?

– Motinystė – nuostabi patirtis, kuri suteikė man atsakomybės jausmą prieš vaikus, skatinantį atskleisti jiems, kas aš iš tikrųjų esu. Manau, labai svarbu, kad vaikai aplinkui matytų linksmus, savimi pasitikinčius žmones, galinčius įgyvendinti savo kūrybines idėjas. Mano vaikai turėjo puikią progą stebėti mane kuriančią šiuos aromatus ir mėgautis kūrybiniu procesu kartu su manimi.

–  Jei turėtumėte pakeisti šiuos aromatus vienu iš savo atliktų vaidmenų, kuris vaidmuo tai būtų?

– Matote, kiekviename mano atliktame vaidmenyje yra dalelė manęs, o aromato kūrimas labai panašus į vaidmens kūrimą. Tačiau kuriant aromatą atsiskleidžia didesnė dalis mano asmenybės, nes aš renkuosi tai, kas man patinka. Todėl jaučiu, kad jei žmonėms patiks šie aromatai, jie tarsi labiau priartės prie mano asmenybės, o man labai malonu dalintis dalele savęs su klientais ir gerbėjais.

–  Kokius aromatus renkatės kiekvienai dienai?

–  Dienos metu dažniausiai kvepinuosi gėlių-citrusinių vaisių aromatais arba kvepalais, kuriuose nėra gėlių akordų. Jie mane žvaliai nuteikia, sukuria linksmą ir nerūpestingą nuotaiką. Vakarui renkuosi rytų-gėlių aromatus, šiek tiek labiau gundančius ir sukuriančius šiltą atmosferą.

–  Kokius aromatus labiausiai mėgstate?

–  Man patinka vaisių ir gėlių aromatai, ypač baltų gėlių, tokių kaip gardenijos ir jazminai.

–  Kuo jums artimi šie aromatai?

–  Kurdama šiuos aromatus, išgyvenau daug malonių akimirkų, dėl to man ši kolekcija labai brangi ir sava. Šie aromatai puikiai atspindi mano dabartinį gyvenimą ir asmenybę. Aš vadovaujuosi taisyklėmis, kad reikia stengtis dėl nieko nesigailėti, mylėti visa širdimi ir kuo dažniau juoktis. Manau, šie trys mano asmenybės bruožai geriausiai apibūdina mane kaip žmogų.

–  Kaip ir kada jūs mėgstate kvepintis?

–  Man labai patinka kvepintis. Pasikvepinu kiekvieną rytą prieš pradėdama tvarkyti dienos reikalus. Pirmiausia aromatą purškiu ant rankų, o vėliau – žinau, tai skambės šiek tiek keistai – ant plaukų. Gal tai ir neįprasta, bet man patinka, kai mano plaukai kvepia. Manau, tai yra svarbu.  

–  Papasakokite savo ankstyviausią prisiminimą, susijusį su kvepalais...

–  Tikriausiai ankstyviausias mano prisiminimas yra tai, kad vaikystėje senelė man atiduodavo savo kvepalų likučius. O man labai patikdavo žaisti su kvepalų buteliukais, įsivaizduojant, kad esu suaugusi ir jau galiu kvepintis. Atsimenu gardenijomis dvelkiančius kvepalus, kuriuos mama kartą parsivežė iš atostogų. Jie buvo tokie skanūs ir egzotiški. Aš visuomet žavėjausi savo mama. Maniau, kad ji yra gražiausia moteris pasaulyje. Taigi, man susidarė įspūdis, kad aromatas puikiai išreiškia moteriškumą.

–  Gal galite plačiau papasakoti apie jūsų indėlį kuriant aromatus?

–  Dalyvavau visame procese, pradedant aromatų kūrimu ir baigiant buteliukų dizainu. Man norėjosi, kad jie atspindėtų paprastą eleganciją. Manau, svarbu, kaip jie atrodo ant prekystalio ir ant tualetinio stalelio. Be to, man labai patinka buteliukų spalvos. Jos mane tiesiog džiugina ir padeda dar geriau atskleisti mano asmenybę.  

–  Minėjote keletą aromatų, kuriuos atsimenate iš vaikystės, kuriais kvepinosi jūsų mama ir senelė. Ar yra kvepalai, kuriuos mėgote būdama paauglė ir jauna moteris?

– Metams bėgant skonis keičiasi. Atsimenu, kad būdama jaunesnė, dažniausiai pirkdavau aromatus, kurių pagrindą sudaro vanilė. Suaugusi daugiau sužinojau apie aromatus, įgijau daugiau patirties. Labai daug davė bendradarbiavimas su garsiais kvepalų kūrėjais. Jie taip gerai išmano savo darbą, tereikia papasakoti kokį prisiminimą iš vaikystės, o jie sako: „Mes jau žinome, kas tai galėtų būti. Tai juk vyšnios ir migdolai.“ 

Taigi, manau, kad patobulėjau. Tikiuosi, kad šie aromatai perteiks bent dalį tų įvairių kvapų, kuriuos jutau keliaudama po įvairias pasaulio šalis, susipažindama su skirtingomis kultūromis.  

„Avon“ informacija specialiai 15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius