Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Spielbergo atstovas paneigė gandus apie perdėtą režisieriaus atsargumą

Steveno Spielbergo atstovas paneigė pranešimus, esą baimindamasis dėl kūrybinių sumanymų vagystės, legendinis kino režisierius naudoja visą virtinę keisčiausių apsaugos priemonių.
Stevenas Spielbergas su fotoaparatu rankose
Stevenas Spielbergas su fotoaparatu rankose / „Scanpix“ nuotr.

Kaip teigiama naujai pasirodžiusioje knygoje apie S.Spielbergo kompaniją „Dreamworks“, kurią parašė buvusi „Variety“ žurnalistė Nicole LaPorte, kino filmo „Nasrai“ (The Jaws) režisierius savo studiją pavertė tvirtove, kad jokios kūrybos paslaptys neišeitų už jos ribų.

Knygoje taip pat rašoma, jog S.Spielbergo reikalavimu visa jo filmavimo grupė turi būti pasiruošusi bet kokiai stichinei nelaimei, todėl ji yra aprūpinta būtiniausių reikmenų rinkiniais.

Vieną kartą darbuotojams buvo išdalinti būtiniausių reikmenų paketai, į kuriuos įėjo dujokaukės ir kiti dalykai, – pasakoja knygos autorė.

„Jo aistra paslaptingiems dalykams kartais beveik pereina į paranoją. S.Spielbergo biure virš jo stalo kabo organinio stiklo pusmėnulis, kuris sulaiko garso vibraciją ir užtikrina jo telefoninių pokalbių konfidencialumą. Kartą asistentui pasiteiravus apie keistą virš S.Spielbergo stalo kabantį daikčiuką, apsaugininkas paaiškino, jog tai yra „tylos kupolas“, – rašo N.LaPorte savo knygoje „Žmogus, kuris galėtų būti karalius“ (The Men Who Would Be King).

„Kai ... su S.Spielbergu seniai dirbantis redaktorius peržiūrų kambaryje susipažįsta su filmo tekstu, kino projektorinė būdelė būna uždengta audeklu, kad niekas negalėtų matyti vaizdo ekrane. Visi iš kabineto iškeliaujantys dokumentai – scenarijus, darbo ataskaita, ar net paprastos pastabos, yra koduojamos, kad jei jos patektų į svetimas rankas, už tai atsakingas asmuo būtų surastas“, – rašoma knygoje.

„Kai S.Spielbergo nėra biure, apsaugos kamerų čia fiksuojamas vaizdas perduodamas jam į namus. Be to, imtasi apsaugos nuo žemės drebėjimų ar išpuolių priemonių, nes S.Spielbergo nuomone, tam reikia būti pasirengus. Vieną kartą darbuotojams buvo išdalinti būtiniausių reikmenų paketai, į kuriuos įėjo dujokaukės ir kiti dalykai“, – pasakoja knygos autorė.

Tačiau režisieriaus atstovas spaudai paneigė N.LaPorte pasakojimą ir pareiškė, kad ši knyga „nenusipelnė komentarų“.

„Šis pasakojimas yra taip nutolęs nuo Steveno tikrovės, kad net nenusipelnė komentarų. Jeigu visa likusi knyga yra tokia kaip ši ištrauka, skaitytojai turi žinoti, kad labai nedidelė dalis jų skaitomos medžiagos bus tiesa“,– sakė S.Spielbergo atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius