-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 06 27 /23:49

Saulėtą vakarą Stingą Vilniaus parke pasitiko plojanti minia

Birželio 27-ąją, pirmadienį, žmonės poromis ir būriais traukė į Vilniaus Vingio parką, čia vyko jau ketvirtąsyk Lietuvoje viešinčio Stingo koncertas.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Papildomas pasaulinių gastrolių „Symphonicity World Tour“ pasirodymas, organizatorių žiniomis, sutraukė apie 5 tūkst. klausytojų. Dalis jų atvyko iš kaimyninių Baltarusijos ir Latvijos.

Koncertą Stingas pradėjo plačia šypsena ir eilutėmis „Every Little Thing She Does Is Magic“. Įsisegęs raudoną rožę atlape 59-erių Gordonas Matthew Thomas Sumneris praktiškai be akcento pasisveikino lietuviškai „Labas vakaras“ ir pasakė „ačiū“. Tuoj po to jis parodė savo meistriškumą skambindamas lūpine armonikėle.  „If I Ever Loose My Faith In You“ kartu su dainininku traukė publika. Klausytojai susižavėję plojo ir Stingui pritariančiam Lietuvos valstybiniui simfoniniui orkestrui bei jam diriguojančiai šlovę pelniusio „Minnesota Orchestra“ vadovei Sarah Hicks.

Netrukus susirinkusieji Vingio parke išgirdo ypač mylimus Stingo kūrinius „Englishman in New York“ bei „Roxanne“, kuriuos palydėjo gausiais plojimais. Nors žmonių pilnas buvo tik parteris, o tolimesnės stovimos vietos apytuštės, saulėtas ir gana šiltas vakaras maloniai nuteikė susirinkusius ir šypsenos negailėjusį dainininką.

Netrukus nuskambėjo ir kūrinys „Fields of Gold“, o įsisiūbuojanti minia negailėjo vis karštesnių plojimų. Dar po kelių kūrinių Stingas paprašė susirinkusiųjų kantrybės ir lietuviškai pranešė, kad po kito kūrinio bus pertrauka. Šis jo pasisakymas sulaukė publikos palaikymo šūksnių.

Antrąją koncerto dalį Stingas pradėjo persirengęs marškinėliais, nuskambėjo hitu „Shape Of My Heart“, o publika mėgaudamasi saulėlydžiu pasidavė liūliuojančiam muzikos ritmui. Nors Vilniaus Vingio parke vykęs koncertas buvo išties erdvus, susidarė kamerinės aplinkos įspūdis – žmonės įdėmiai stebėjo kiekvieną Stingo judesį, kūrinių metu atidžiai klausėsi, o aplodismentais pratrūkdavo tik muzikai nutilus. Nors čia nebuvo tonų garso, simfoninio orkestro ir legendinio britų muzikanto muzika pripildė orą taip, kad nieko netrūko. Po nuotaikingos „The Cowboy Song“ klausytojai mėgavosi siaubo filmus primenančia daina „Moon Over Bourbon Street“. Atrodė, kad publika ryte ryja kiekvieną Stingo išdainuotą natą. Antrąją koncerto dalį atlikėjas baigė bene garsiausiu superhitu „Every Breath You Take“, kurią drauge niūniavo šimtai žiūrovų.

Kadangi koncerto pabaigą klausytojai sutiko gausiomis ovacijomis ir stovėdami, jau netrukus Stingas vėl lipo į sceną. Dvigubam bisui jis padovanojo net keturis kūrinius, tarp kurių garsiąsias dainas „Desert Rose“ ir „Fragile“. Koncertą Stingas pasirinko pabaigti grupės „The Police“ hitu „Message In A Bottle“. Dėkodamas už puikų laiką jis pasitraukė nuo scenos, o publika patraukė Vingio parko takeliais tyliai dainuodama „Message in a bottle...“.

Ketvirtą kartą atvykęs Stingas paskutinį kartą Lietuvoje viešėjo praėjusių metų rugsėjį, kuomet jis koncertavo sostinės „Siemens“ arenoje, tąsyk jam akomponavo karališkasis „Royal Philharmonic Orchestra“ orkestras iš Didžiosios Britanijos. Šįsyk drauge su juo ir Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru scenoje pasirodė muzikantų grupė, kurią sudaro gitaristas Dominicas Milleris, vokalistė Jo Lawry, perkusininkas Rhani Krija ir bosistas Ira Colemanu.

Vieną iš nedaugelio papildomų Stingo pasaulinių gastrolių „Symphonicity“ koncertų po atviru dangumi Vilniaus Vingio parke aplankė ir nemažai žinomų veidų. Britų atlikėjo pasirodymo klausėsi grupės „Antis“ lyderis Algirdas Kaušpėdas, Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro vadovas, maestro Gintaras Rinkevičius, muzikos vadybininkas Martynas Tyla, grupės „Empti“ dainininkė Giedrė Kilčiauskienė, aktorius ir bardas Kostas Smoriginas, krepšininkas Eurelijus Žukauskas, Edmundas ir Rasa Jakilaičiai, Agnė ir Artūras Zuokai, roko vilkas Povilas Meškėla ir kiti.

Iš Lietuvos Stingas išvyks antradienį. Kitas jo koncertas numatytas Slovakijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius