Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Scarlett Johansson laimėjo bylą dėl į ją panašios ir sekso objektu laikomos prancūzų romano veikėjos

Holivudo aktorė Scarlett Johansson trečiadienį laimėjo bylą prieš prancūzų rašytoją, kuris dabar turės sumokėti jai kompensaciją dėl į ją panašios ir sekso objektu laikomos romano veikėjos.
Scarlett Johansson
Scarlett Johansson / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Paryžiaus teismas nurodė Gregoire'ui Delacourt'ui sumokėti S.Johansson 2500 eurų už „užgaulų ir žeminamą“ panašios į ją moters aprašymą knygoje „Pirmasis dalykas, į kurį žvelgiama“.

Aktorė siekė 50 tūkst. eurų kompensacijos ir kaltino G.Delacourt'ą pasinaudojus jos įvaizdžiu ir žinomumu romano reklamos tikslais. 2013 metų kovą pasirodžiusio romano buvo parduota 100 tūkst. egzempliorių.

Pirmoje romano dalyje siužetas pasakojamas automechaniko, kuris „panašus į geresnį Ryano Goslingo variantą“ ir kuris mano, kad prie jo slenksčio pasirodė S.Johannson, lūpomis.

Tos veikėjos išvaizda tokia, kad vyrai ją vertina kaip sekso objektą, be to, ji užmezga virtinę meilės ryšių, kurių „niekuomet nebuvo“, sakė prokuroras Vincent'as Toledano.

„(Aktorei) tas faktas, kad jai priskiriami dveji santykiai, kurių ji pati niekada neminėjo, yra užgaulus ir žeminamas“, – nurodė teismas.

S.Johannson taip pat siekė, kad teismas uždraustų versti romaną į kitas kalbas ar jį ekranizuoti, bet teismas tai atmetė.

S.Johansson advokatas paskelbė, kad yra „itin patenkintas“ verdiktu, o G.Delacourt'o gynėjai pavadino kompensaciją „juokinga“.

Gynybai atstovaujanti Anne Veil gegužės mėnesį, kai aktorė iškėlė bylą, sakė, jog jei G.Delacourt'as būtų žinojęs, kad S.Johansson „pakels tokį triukšmą, jis būtų pasirinkęs kažką kitą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius