Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seras Eltonas Johnas. Didžiausias pasaulyje švaistūnas

Tikriausiai su nekantrumu laukiate lapkričio mėnesio, kai mūsų šalyje lankysis ir koncertuos Didžiosios Britanijos deimantu vadinamas seras Eltonas Johnas (64). Jei esate aistringi muzikanto gerbėjai, turbūt apie jį žinote viską, tačiau ir jums kai kurie faktai iš jo gyvenimo gali būti negirdėti.
Eltonas Johnas
Eltonas Johnas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Eltonas Johnas

Tikrasis jo vardas – Reginaldas Kennethas Dwightas.

Groti pianinu močiutė anūką pradėjo mokyti, kai jam buvo vos treji. Būdamas vienuolikos, Eltonas įstojo į Karališkąją muzikos akademiją. Sulaukęs šešiolikos, jis metė mokslus, kad galėtų pradėti koncertuoti. Dienomis būsimoji pasaulinio garso žvaigždė dirbdavo leidyklos pasiuntiniu, o vakarais grodavo vietinėje kavinėje.

Eltonas – vienas sėkmingiausių visų laikų atlikėjų, pardavęs daugiau kaip 250 mln. savo albumų kopijų. 35 jo albumai tapo auksiniais, 25 – platininiais. Nuo savo karjeros pradžios 1969-aisiais E. Johnas surengė beveik 3000 koncertų.

Dainininkas aršiai kovoja su AIDS. Jo įkurtas fondas jau surinko daugiau kaip 200 mln. JAV dolerių. Prieš porą metų E. Johnas išreiškė norą įsivaikinti ukrainietį berniuką, infekuotą žmogaus imunodeficito virusu, tačiau tam prieštaravo Ukrainos įstatymai.

Eltonas kadaise buvo priklausomas nuo narkotikų ir alkoholio, sirgo bulimija. Jis labai neatsakingai rinkdavosi sekso partnerius – kalbama, kad miegodavo, su kuo papuola, todėl buvo ne kartą priverstas glaistyti į viešumą iškilusius skandalus.

1998-aisiais Anglijos karalienė Elžbieta II Eltonui suteikė lordo titulą.

Muzikanto turtas vertinamas 250 mln. JAV dolerių, jis patenka į turtingiausių D. Britanijos muzikos verslo atstovų dešimtuką.

Asmeninis E. Johno gyvenimas labai vingiuotas. Pirmoji jo seksualinė patirtis buvo su moterimi vardu Linda Woodrow (tuomet Eltonui buvo dvidešimt). Kai gražuolė Linda vaikinukui iškėlė ultimatumą „arba aš, arba muzika“, Eltonas atsuko dujų čiaupą, užsidarė kambaryje ir laukė lėtos mirties. Laimė, pradėjus trūkti oro, jis atsipeikėjo.

1984 m. muzikantas Sidnėjuje vedė vokietę Renate Blauel. Iškart po ketverius metus trukusios santuokos nutraukimo Eltonas visam pasauliui prisipažino, jog yra gėjus. 2005-aisiais jis susituokė su šešiolika metų jaunesniu Davidu Furnishu, pora augina sūnų, kurį jiems pagimdė skolintoji motina.

Eltono mylimasis kadaise buvo neturtingas ir, nepabijokime to žodžio, nevykęs reklamos specialistas. Tačiau susipažinus su E. Johnu, jo gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis. Vienas turtingiausių muzikantų savo mylimąjį apipylė dovanomis: nupirko namą, žirgyną, tris ežerus, ne vieną prabangų automobilį. Galiausiai Eltonas Deividui padovanojo kino kompaniją, kad mylimas žmogus turėtų kur save išreikšti.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Eltonas Johnas
Eltonas Johnas

Eltono drabužių išpardavimo akcijos vyksta nuo 2004-ųjų. Kasmet skirtinguose miestuose vyras atidaro savo drabužių išparduotuvę „Elton’s closet“, kurioje prekiauja prabangiais, tačiau jau kiek pabodusiais apdarais. Gautos lėšos keliauja į jo AIDS fondą.

Dainininkas yra vadinamas bene didžiausiu pasaulyje švaistūnu. Jis negaili pinigų drabužiams, automobiliams, pastatams, kelionėms, turi net nuosavą futbolo komandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius