-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Skaitmeninė mirtis“ – už 1 milijoną JAV dolerių

Populiari atlikėja Alicia Keys Pasaulinės AIDS dienos proga agitavo kolegas laikinai atsisakyti populiariųjų socialinių tinklalapių – „Twitter“ ir „Facebook“ tam, kad būtų surinktas bent 1 mln. JAV dolerių (apie 2,6 mln. Lt) kovai su AIDS ir ŽIV Indijoje ir Afrikoje. Vakar ši suma buvo surinkta.
Alicia Keys
Alicia Keys / Buylife.org nuotr.

A.Keys ir jos remiamos organizacijos „Keep a Child Alive“ sumanytas projektas „skaitmeninė mirtis“ (angl. „digital death“) startavo gruodžio 1-ąją. Tuomet viena po kitos internete „išmirė“ garsenybės – apmirė jų profiliai socialiniuose tinklalapiuose. Žvaigždžių gerbėjai buvo raginami aukoti lėšas, mat viena iš projekto sąlygų ta, kad visos „mirusios“ garsenybės vėl imsis naudotis „Facebook“ ir „Twitter“, vos tiktai surinkti pinigai perkops milijoną JAV dolerių.

Prie A.Keys prisidėjo Lady GaGa, Justinas Timberlake‘as, Kim Kardashian, Usher, Jennifer Hudson, Ryanas Seacrestas, Elijah Woodas, Serena Williams ir reperis A.Keys vyras Swizz Beatz. Vien Lady GaGa „Twitter“ puslapyje turi daugiau kaip 7,2 mln. pasekėjų, kurie stebi jos rašomas žinutes.

Buylife.org nuotr./Kim Kardashian
Kim Kardashian

Pirmadienį internete pasipylė komentarai, kad skaitmeninė žvaigždžių „mirtis“ didelio atgarsio nesulaukė, mat gruodžio 6-ąją buvo surinkta vos pusė užsibrėžtos sumos. A.Keys taip pat buvo puolama dėl prastos komunikacijos – žinia apie skelbiamą akciją pasirodė netikėtai, vos pora dienų iki jos pradžios. Taip pat daugeliui užkliuvo, jog kai kurie jos „mirusieji“, pavyzdžiui, J.Timberlake‘as, per visą gyvenimą parašė vos 4-ias „Twitter“ žinutes, įskaitant žinią apie savo „skaitmeninę mirtį“.

Tiesa, jau antradienio rytą Lietuvos laiku A.Keys pranešė, kad milijonas surinktas. Dosniausiu rėmėju tapo milijardierius farmacijos kompanijos „Kinray“ savininkas Stewartas Rahras, paaukojęs pusę milijono.

„Skaitmeninės mirties“ tinklalapyje http://buylife.org/ vis dar galima aukoti ŽIV ir AIDS gydymui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius