-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Skandalingasis Prancūzijos aktorius Gerard'as Depardieu grįžta į Paryžių kurti filmo apie FIFA istoriją

Prancūzijos kino veteranas Gerard'as Depardieu filmuosis Paryžiuje – po to, kai išvyko iš šalies dėl drakoniškų mokesčių ir priėmė Rusijos pilietybę, jis pirmąkart grįžtą į savo gimtinę.
Gerard'as Depardieu
Gerard'as Depardieu / „Scanpix“ nuotr.

Duodamas išskirtinį interviu naujienų agentūrai AFP, 64 metų aktorius sakė palikęs tėvynę ne vengdamas didelių mokesčių, o dėl to, „kaip vyriausybė naudoja pinigus, kuriuos ji surenka“.

Daug apdovanojimų pelniusio G.Depardieu pavardė pirmuosiuose laikraščių puslapiuose mirgėjo praėjusių metų pabaigoje, kai jis nusprendė išvykti gyventi į Belgiją, socialistų vyriausybei paskelbus planus įvesti 75 proc. mokestį už metines pajamas, didesnes nei 1 mln. eurų (3,45 mln. litų).

Vėliau jam buvo suteikta Rusijos pilietybė, naująjį pasą aktoriui asmeniškai įteikė prezidentas Vladimiras Putinas. Tai buvo vertinamas itin prieštaringai, kaip ir G.Depardieu draugystė su V.Putinu bei autoritariniu Čečėnijos lyderiu Ramzanu Kadyrovu, kurie abu kaltinami žmogaus teisių pažeidimu.

„Pirmą kartą vėl (po pastarojo skandalo) filmuojuosi Prancūzijoje“, – sekmadienį sakė jis agentūrai AFP, turėdamas omenyje naują filmą apie FIFA Pasaulio futbolo čempionato istoriją, kuriame vaidins šių turnyrų įkūrėją Jules'į Rimet.

„Atsisakiau visų prancūziškų filmų, nes žmonės gali nesuprasti. Esu Rusijos pilietis ir Belgijos gyventojas. Gyvenu Rusijoje, kur praleidau tris su puse mėnesio. Turiu firmų šalyse, kuriose gyvenu, nes tai labiau apsimoka“, – aiškino aktorius.

„Per 15 metų Prancūzijoje praleidau galbūt tik penkis mėnesius. Nuo 2002 metų gruodžio – pusantro mėnesio... Aš bėgu ne nuo mokesčių rinkėjo, o nuo to, kaip vyriausybės naudoja pinigus, kuriuos jos surenka“, – sakė jis telefonu.

Filmas pasirodys prieš pasaulio čempionatą

Filmavimas Paryžiuje truks tik apie 20 dienų, G.Depardieu tame filme kalbės angliškai ir vaidins kartu su „tarptautiniu kolektyvu“, kuriame bus Didžiosios Britanijos, Australijos ir Amerikos aktorių, tarp jų – Timas Rothas, sakė aktorius, bet daugiau detalių nepateikė.

Įgyvendinant kino projektą, kuriam vadovauja prancūzas režisierius Fredericas Auburtinas, aktoriai taip pat filmuosis Brazilijoje, Šveicarijoje ir Ispanijoje; filmas turėtų pasirodyti prieš prasidedant 2014-ųjų Pasaulio futbolo čempionatui.

G.Depardieu, kuris žinomas ir dėl aktoriaus talento, ir dėl savo skandalingo elgesio, neseniai buvo įpareigotas sumokėti 4 000 eurų baudą už pernai lapkritį Paryžiuje įvykusį incidentą, kai jis nugriuvo vairuodamas motorolerį neblaivus. Iš jo taip pat buvo laikinai atimta teisė vairuoti.

Tačiau, kaip sakė vienas aktoriui artimas žmogus, kuris nesutiko skelbti savo pavardės, dabar G.Depardieu yra „geriausios formos ir baigė visus ekscesus“.

G.Depardieu taip pat vaidins prancūzą Dominique‘ą Straussą-Kahną būsimame filme, kurį įkvėpė įspūdingas buvusio Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovo krytis po vienos Niujorko kambarinės pateiktų kaltinimų seksualine prievarta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius