Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spike‘o Jonze‘o filmas „Ji“ – manifestas vyriškų drabužių madai

Mokslinės fantastikos elementų kupina romantiška Spike‘o Jonze‘o drama „Ji“ (angl. „Her“), kuri Lietuvos kino teatrus pasieks balandžio 11 dieną, nustebins ne tik netikėtomis technologijomis, stulbinančia ir neregėta meile, bet ir savotišku mados pajautimu. Spalvinga ir estetiško pasitenkinimo suteiksianti istorija grąžino į kino ekranus ilgą laiką senamadiškomis laikytas vyrų kelnes aukštu liemeniu.
Kadras iš filmo
Kadras iš filmo / „ACME Film“ archyvo nuotr.

Ar toks įvaizdis, koks yra sukurtas pagrindiniam herojui Teodorui, kurį įkūnijo Joaquinas Phoenixas, gali būti šiandien patrauklus, svarstyti ėmėsi Vulture.com apžvalgininkai. Scarlett Johansson balsu kalbančia operacinę sistemą įsimylintis personažas iki tol jaučiasi vienišas ir nesidžiaugia supančiu pasauliu, o jo tvarkinga, tačiau šiandienai nebūdinga apranga atskleidžia jo išskirtinumą.

Kaip tikino filmo „Ji“ režisierius S.Jonze‘as, rinkdamas kostiumus filmo aktoriams jis ir pats pasimatavo kelnes aukštu liemeniu. „Ar esate tokias kada matavęsi? Man buvo patogu, žinote, toks jausmas, lyg tave kas apkabintų“, – juokėsi jis.

Panašūs mados sugrįžimai kino filmuose vadinami „retro-futurizmu“. „Šiandien žmonėms nereikia ateities rodyti tokios, kurioje herojai pasirodo su keistuoliškomis skrybėlėmis ar ateiviškais antpečiais. Filme „Ji“ tie, kuriems modernios technologijos ne prie širdies, atras lygiagretų grįžimą prie praeityje pamirštų dalykų, kelnės – vienas jų“, – sakė ilgametis S.Jonze‘o kolega, filmo kostiumų dizaineris Casey Stormas. Pasak jo, pagrindinio herojaus Teodoro ir jo kolegų kelnes aukštu liemeniu įkvėpė XIX a. vidurio kelnės, kurias C.Stormas rado retro kostiumų parduotuvėje. Taip pat įvaizdžiui įdomumo suteikė primiršti marškiniai be apykaklių.

Šviežia tokių marškinių ir kelnių aukštų liemeniu mados banga stileivų gretose jau pajudėjo – žinoma drabužių ir aksesuarų parduotuvė „Opening Ceremony“ pristatė filmo „Ji“ ir kostiumų kūrėjo C.Stormo įkvėptą kolekciją.

Filmus „Būti Džonu Malkovičiumi“ bei „Adaptacija“ sukūrusio S.Jonze‘o naujausia juosta „Ji“, kurioje žiūrovai išvys originalią, įsimenančią ir žavingai keistą meilės istoriją, Lietuvos kino teatrus pasieks balandžio 11 dieną.

VIDEO: JI - kinuose nuo balandžio 11 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius