Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susitikę D.Medvedevas ir Bono aptarė pasaulio problemas ir meilę muzikai

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas savo rezidencjoje Sočyje susitiko su airių grupės „U2“ lyderiu Bono.
Dmitrijus Medvedevas ir Bono Sočyje
Dmitrijus Medvedevas ir Bono Sočyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį vykusio susitikimo metu D.Medvedevas ir Bono atrado bendrumų – paaiškėjo, kad abu garsūs vyrai yra grupės „Led Zeppelin“ gerbėjai. „Šiandien mums teks įveikti kai kuriuos nesutapimus, nes aš – užkietėjęs „Led Zeppelin“ gerbėjas, o jums, kiek žinau, patinka „Deep Purple“, – kalbėdamas su Rusijos prezidentu juokavo Bono. Tačiau D.Medvedevas skubėjo pataisyti muzikantą, sakydamas, kad jam labai patinka „Led Zeppelin“.

Aukšto rango politiko ir vieno geriausiai apmokamų atlikėjų pasaulyje susitikimo metu netrūko šmaikščių akimirkų. Bono, prisiminęs neseniai vykusį D.Medvedevo ir JAV prezidento Baracko Obamos susitikimą, po kurio jie keliavo valgyti mėsainių, pasitairavo, ar pašnekovui patiko amerikietiškas greitas maistas. „Teks atsakyti diplomatiškai: dešrainiai ir panašūs dalykai skanu, tačiau retai galiu sau tai leisti“, – sakė D.Medvedevas.

Netrūko rimtų kalbų

Kaip pranešė rusų naujienų agentūros, gausiai labdarai aukojantis filantropas Bono palietė ir rimtesnes temas. Žinomi vyrai aptarė infekcinių ligų, tokių kaip poliomielitas (ūminė virusinė infekcinė liga, dar vadinama vaikų infekciniu paralyžiumi, – red. past.), plitimą. Kalbėdamas šiuo klausimu Bono D.Medvedevui perdavė linkėjimų nuo „Microsoft“ kompanijos įkūrėjo Billo Gateso, kuris aktyviai rūpinasi šia problema.

Be to, „U2“ lyderis papasakojo Rusijos prezidentui apie savo labdaros projektą (RED), kuris skirtas tam, kad būtų sumažinama ŽIV infekcijos perdavimo rizika nuo motinos vaikui. Bono teigimu, jei šio projekto vystimui skirti po 40 JAV centų (apie 1 Lt) per dieną, šiai problemai būtų rastas sprendimas jau 2015-aisiais. Muzikantas pažymėjo, kad rūpintis šiuo projektu jam padeda „Apple“ įkūrėjas Steve‘as Jobsas, nuo kurio taip pat perdavė linkėjimus Rusijos prezidentui. Pastarasis pažadėjo apsvarstyti, kaip Rusija galėtų prisidėti prie kovos su ligomis neturtingose šalyse. Žinomi vyrai taip pat aptarė būtiną didelių kompanijų darbo kontrolės stiprinimą. Manoma, kad ši problema aptarta dėl neseniai Meksikos įlankoje vykusios ekologinės katastrofos, kai išsiliejo nafta.

D.Medvedevas pagyrė Bono už gebėjimą derinti ir muziką, ir labdaringą veiklą. „Kai žmonės pernelyg įsitraukia į visuomeninę veiklą, muzika pasibaigia, tačiau su jumis taip nenutiko“, – gyrė jis. Savo ruožtu „U2“ lyderis pareiškė atvykęs į Rusiją „kaip mokinys, studijuojantis šią didžią šalį“. „Mes žinome, kad daugybę praradimų patyrę rusų kariai išgelbėjo mus nuo fašistų. Jų ištvermė kelia susižavėjimą“, – teigė Bono.

Šįvakar turėtų įvykti pirmasis „U2“ koncertas Maskvoje per visą grupės gyvavimo istoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius