Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tailande gyvenantis 115 metų budistų vienuolis gali būti seniausias žmogus pasaulyje

Budistų vienuolyno, esančio Tailando Puketo saloje, vienuolis Luangas Phu Supha, kuriam rugsėjo 17 dieną sukako 115 metų, gali būti seniausiu planetos žmogumi, praneša britų dienraštis „The Daily Mail“.

Vienuolio nuotraukas rasite čia.

Pasak vienuolio, kuris gimė dar XIX amžiuje, įveikti audringą XX amžių jam padėjo tai, kad jis mažai valgo, mažai kalba ir niekada nemeluoja.

Valgydamas vienuolis išgeria tik devynis gurkšnius vandens, į maistą nededa nei pipirų, nei druskos. Tiesa, jam sunku atsisakyti saldžių ryžių deserto, rašo laikraštis.

Luang Phu Supha pasekėjai laiko savo mokytoją labai išmintingu žmogumi ir ketina siekti, kad jo vardas būtų įrašytas į Guinnesso (Gineso) rekordų knygą.

Vis dėlto jo amžius nėra tiksliai nustatytas. Luang Phu Supha buvo užregistruotas dvejiems metams praėjus po gimimo, o gimimo liudijime parašyta, kad jis gimė 1896 metų rugsėjo 17 dieną.

Dar neseniai seniausiu žmogumi pasaulyje laikytas Pirmojo pasaulinio karo veteranas britas Henry Allinghamas (Henris Olingamas) mirė liepą sulaukęs 113 metų.

Tarp moterų seniausia pasaulio gyventoja laikoma 114 metų japonė Kama Chien.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius