Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Talentų konkurso „Amerikos dievaitis“ nugalėtoju tapo buvęs dažų pardavėjas DeWyze'as

Buvęs dažų pardavėjas Lee DeWyze'as trečiadienį įveikė favorite laikytą dainininkę Crystal Bowersox ir netikėtai tapo televizijos talentų konkurso „Amerikos dievaitis“ („American Idol“) 9-ojo sezono nugalėtoju.
Lee DeWyze'as
Lee DeWyze'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tą patį vakarą visi ankstesni šio dainų konkurso nugalėtojai taip pat susirinko atsisveikinti su ilgamečiu žiuri nariu Simonu Cowellu.

Čikagoje gyvenančio 24 metų L.DeWyze'o pergalę šiame itin populiariame konkurse, taip pat užtikrinusią kontraktą dėl muzikos įrašų leidybos, lėmė žiūrovų balsavimas telefonu ir SMS, kuriame buvo vertinami dalyvių pasirodymai per ankstesnę laidą.

„Amerikos dievaičio“ žiuri nariai palankiau įvertino Ch.Bowersox, kai ji antradienį atliko  tris dainas ir pasirodė kur kas geriau negu nervingas L.DeWyze'as. Tačiau amerikiečiai manė kitaip ir pasirinko vaikiną.

„Gyvenime nebuvau laimingesnis“, – sakė apstulbęs L.DeWyze'as, tramdydamas ašaras, kai rezultatai buvo paskelbti per dvi valandas trukusio finalo kulminaciją.

Šioje laidoje taip pat pasirodė garsūs atlikėjai Christina Aguilera, Janet Jackson ir Joe Cockeris.

Pirmose šio sezono L.DeWyze'as atrodė drovus, tačiau vėliau sužibėjo ir tapo rimtu Ch.Bowersox konkurentu, kai praeitą savaitę atliko klasika tapusią jaudinančią Leonardo Coheno dainą „Hallelujah“.

Tikimasi, kad jo įdainuota legendinės airių roko grupės U2 kompozicija „Beautiful Day“ bus išleista vėliau šią savaitę, o rudenį veikiausiai pasirodys L.DeWyze'o debiutinis albumas, kurį išleis studija „Sony Music Entertainment“.

Tarp trečiadienį pasirodžiusių kviestinių atlikėjų taip pat buvo Barry Gibbas ir Robinas Gibbas  iš grupės „Bee Gees“, dainininkė Alanis Morissette.

Tuo tarpu roko grupės „Poison“ atlikėjas ir televizijos realybės šou „Mokinys: garsenybių kalvė“ („Celebrity Apprentice“) nugalėtojas Bretas Michaelsas pirmą kartą grojo gyvai po balandį patirto kraujo išsiliejimo į smegenis ir praeitą savaitę ištikusio mikroinsulto.

L.DeWyze'ui ir ryškiausioms kviestinėms žvaigždėms teko varžytis dėl dėmesio su S.Cowellu, kurio pasitraukimas, anot laidos vedėjo Ryano Seacresto, yra „eros pabaiga“.

Ne mažiau populiari buvo kita buvusi „Amerikos dievaičio“ žiuri narė Paula Abdul.

Ši garsenybė pernai pasitraukė iš šou kilus nesutarimų dėl jos kontrakto atnaujinimo, tačiau Los Andželo arenoje „Nokia Theater“ susirinkę 7 tūkst. žiūrovų ją pasveikino plodami atsistoję, kai P.Abdul pasirodė scenoje ir pasakė jaudinamą kalbą, atsisveikindama su savo ilgamečiu žiuri partneriu.

„Mielasis Simonai, per daugelį metų man teko dirbti su daugybe žmonių, tačiau nė vienas iš jų neprilygsta tau, mano drauge, – pareiškė ji. – Man labai patiko smagi nuotaika, kuria mudu dalijomės. Be tavęs „Amerikos dievaitis“ nebebus toks pats. Tačiau, kiek galiu pasakyti, jis tęsis.“

Scenoje pasirodė visi „Amerikos dievaičio“ nugalėtojai – nuo 2002 metais pergalę iškovojusios Kelly Clarkson iki 2009-ųjų laureato Kriso Alleno – ir atliko kūrinį „Together We Are One“ („Kartu esame kaip vienas“), pagerbdami prie jų iškilimo daug prisidėjusį S.Cowellą.

Parodžius keletą vaizdo įrašų, kuriuose buvo užfiksuotos juokingiausios šou akimirkos ir sarkastiškiausi komentarai, į sceną pakviestas B.Cowellas atrodė nuoširdžiai sujaudintas.

„Nemaniau, kad bus taip jaudinama, – sakė jis. – Nuoširdžiai, nuoširdžiai jūsų pasiilgsiu.“

S.Cowellas sausį paskelbė, kad pasibaigus šiam „Amerikos dievaičio“ sezonui pereis į talentų šou, sukurtą pagal britų laidą „The X–Factor“. Jį nuo rudens transliuos televizija „Fox“.

Kas pakeis S.Cowellą kitame „Amerikos dievaičio“ sezone, dar nepaskelbta.

„Amerikos dievaitis“ buvo populiariausia laida Jungtinėse Valstijose pastaruosius septynerius metus. Kita vertus, palyginti su populiarumo piku 2006 metais, kai kiekvieną laidą stebėdavo vidutiniškai 30,8 mln. žiūrovų, jos žiūrimumas (šiemet ji pritraukdavo vidutiniškai 23,9 mln. žiūrovų) sumenko apie 9 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius