Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tony“ apdovanojimų ceremonijoje triumfavo miuziklas „Kartą“

Miuziklas „Kartą“ (Once), pasakojantis apie muzikanto ir imigrantės dainininkės bei pianistės meilę, sulaukė didžiausios sėkmės šių metų „Tony“ apdovanojimų ceremonijoje, pelnęs iš viso aštuonis prizus.
Steve'as Kazee „Tony“ apdovanojimų metu atlieka ištrauką iš miuziklo „Kartą“.
Steve'as Kazee „Tony“ apdovanojimų metu atlieka ištrauką iš miuziklo „Kartą“. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Miuziklas

Tuo tarpu geriausia pjese buvo pripažinta Bruce'o Norriso drama „Klaiborno parkas“ (Clybourne Park), o Mike'as Nicholsas pelnė geriausio dramos režisieriaus apdovanojimą už Arthuro Millerio pjesės „Komivojažieriaus mirtis“ (Death of a Salesman) pastatymą, kuris taip pat buvo paskelbtas geriausius atnaujintu vaidinimu.

„Tony“ apdovanojimai skiriami už pasiekimus teatre ir laikomi „Oskarų“ atitikmenimis Brodvėjuje. Sekmadienio vakarą vykusi ceremonija jau antrus metus iš eilės buvo surengta Niujorko teatre „Beacon“.

„Tony“ apdovanojimai skiriami už pasiekimus teatre ir laikomi „Oskarų“ atitikmenimis Brodvėjuje.

„Kartą“, kurį pastatė režisierius Johnas Tiffany, dalyvavo konkurse kartu su 11 kitų vaidinimų. Jis pelnė kai kuriuos svarbiausius apdovanojimus, tarp jų geriausio miuziklo, geriausio režisieriaus, geriausio miuziklo režisieriaus, o pagrindinį vaidmenį atliekantis Steve'as Kazee pripažintas geriausiu aktoriumi.

Be to, šis miuziklas pelnė „Tony“ už geriausią muziką, įgarsinimą, instrumentuotę, apšvietimą ir scenos efektus.

Vaidinimas, sukurtas pagal to paties pavadinimo Airijoje susuktą muzikinį filmą, 2007 metais pelniusį „Oskarą“ už geriausią originalią dainą – „Falling Slowly“, pasakoja apie muzikanto ir imigrantės dainininkės meilę, užsimezgusią jiems susitikus Dublino gatvėse.

Tuo tarpu kontroversiškas miuziklas „Gershvino Porgis ir Besė“ (The Gershwins' Porgy and Bess), kuris yra sutrumpinta garsios kompozitoriaus George'o Gershwino operos versija, pelnė apdovanojimus geriausio atgaivinto miuziklo ir geriausio pagrindinės miuziklo aktorės kategorijose.

Besės vaidmenį šiame pastatyme atliko Audra McDonald.

Sėkmė taip pat lydėjo vaidinimą „Piteris ir žvaigždžių gaudytojas“ (Peter and the Starcatcher), pelniusį iš viso penkis apdovanojimus. Ši pjesė, pasakojantis apie Piterio Peno pirmuosius nuotykius, yra sukurta pagal romaną vaikams tuo pačiu pavadinimu, kurį 2006 metais išleido rašytojai Dave'as Barry ir Ridley Pearsonas.

Ši drama pelnė „Tony“ apdovanojimus už geriausio antrojo plano aktoriaus Christiano Borle'o vaidybą, geriausius kostiumus, geriausią įgarsinimą, geriausius scenos efektus ir geriausią apšvietimą.

Pernai didžiausias sėkmė lydėjo devynis „Tony“ apdovanojimus pelniusią religinę satyrą – miuziklą „Mormono knyga“ (The Book of Mormon).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius