Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos atlikėja Ruslana tapo viena iš dešimties už drąsą JAV apdovanotų moterų

Ukrainos popmuzikos žvaigždė ir Eurovizijos dainų konkurso nugalėtoja Ruslana, kelis mėnesius dainavusi Maidano protestuotojams Kijeve, antradienį tapo viena iš dešimties už drąsą Jungtinėse Valstijose apdovanotų moterų.
Ruslana
Ruslana / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Labai svarbu, kad šiandien esu čia kaip savo šalies balsas“, – sakė Ruslana Lyžyčko naujienų agentūrai AFP, gavusi 2014 metų apdovanojimą „International Women of Courage“ iš JAV pirmosios ponios Michelle Obamos.

„Mes kovojame su diktatūra, štai dabar galime pamatyti tos diktatūros (tikrąjį) veidą. Gaila, kad tai Putinas“, – sakė smulkutė atlikėja angliškai, laikydama mėlynos ir geltonos spalvų Ukrainos vėliavą, kurią pavadino savo talismanu.

M.Obama pagerbė 10 šių metų tarptautinės premijos laureačių sakydama, kad jų darbai turėtų įkvėpti ir kitas pasaulio moteris.

„Kai matome, kaip šios moterys pakelia balsą, žengia žingsnius ir suteikia galimybę kitiems keistis, privalome suvokti, kad kiekvienas iš mūsų turi tokią pačią galią ir tokią pareigą“, – sakė M.Obama ceremonijoje Valstybės departamente.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Michele Obama ir Ruslana
AFP/„Scanpix“ nuotr./Michelle Obama ir Ruslana

2004 metų Eurovizijos dainų konkursą laimėjusi Ruslana buvo pagerbta už dalyvavimą demonstracijose už demokratiją Kijeve, už tai, kad kas vakarą nemokamai dainavo protestuotojams, o kartą padėjo sušvelninti įtampą tarp protestuotojų ir policijos.

„Vienykitės ir būkite su mumis“, – prašė ji, dėkodama J.Kerry už jo apsilankymą Kijeve ir lygindama jį su „demokratijos tėvu“.

Po apdovanojimų įteikimo ceremonijos ji pažadėjo sugrįžti į Nepriklausomybės aikštę Kijeve ir net pamėginti asmeniškai susitikti su V.Putinu, jeigu tik jis išklausytų.

Ji žadėjo Rusijos vadovui pasakyti : „Palikite mano šalį, eikit lauk!“ Netvardydama emocijų Ruslana pridūrė: „Bandau surasti teisingus žodžius, bet viduje aš verkiu“.

„Dabar mūsų Ukrainoje yra tūkstantis, tūkstantis rusų karių ir aš nesu tikra, kad Putinas mane išgirs“, – kalbėjo ji.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Michele Obama ir Ruslana
AFP/„Scanpix“ nuotr./Michelle Obama ir Ruslana

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius