Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdžią savo dainomis papiktinęs tunisietis reperis turės kalėti šešis mėnesius

Tunisiečiui repo atlikėjui Klay BBJ, kurio oficialus vardas yra Ahmedas Ben Ahmedas, už dainas, kurios, pareigūnų nuomone, yra įžeidžiančios ir kelia pavojų moralei, ketvirtadienį skirta šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė be teisės ją sušvelninti.
Klay BBJ
Klay BBJ / VEVO nuotr.

„Mes nusprendėme skirti šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą pradedant nedelsiant“, – pranešė teisėjas Belgacemas Chaiebas po beveik pusantros valandos trukusio teismo proceso.

Atlikėjo advokatas pažadėjo teismo nuosprendį apskųsti.

„Tai dar viena menininkus palietusi neteisybė. Aš teiksiu apeliaciją ir tęsiu kovą“, – sakė Ghazi Marbetas naujienų agentūrai AFP.

Jo klientas buvo teisiamas už pareigūnų įžeidimą, visuomenės moralės normų pažeidimą ir šmeižtą dainose, kurias jis atliko praėjusį mėnesį kartu su kitu reperiu Weldu El 15 per koncertą rytiniame Chamameto mieste, kur ketvirtadienį vyko teismo procesas.

Rugpjūčio pabaigoje abiems vyrams už akių buvo skirta po 21 mėnesius laisvės atėmimo, nė vienas jų negavo šaukimo į teismą ir nebuvo apie jį informuotas.

Klay BBJ nusprendė užginčyti už akių vykusio teismo sprendimą, tačiau po nuosprendžio paskelbimo besislapstantis Weldas El 15, pareiškė, kad yra teisėjų priekabiavimo auka ir apeliacijos teikti neketina.

Weldas El 15, kurio tikrasis vardas yra Ala Yaacoubi, birželio mėnesį buvo įkalintas už prieštaringai vertinamą savo kūrybos dainą „The Police are Dogs“, o liepą po apeliacijos buvo paleistas, sušvelninus jo bausmę iki šešių mėnesių laisvės atėmimo lygtinai.

Dėl šių įvykių policija, teismai ir islamistų vadovaujama vyriausybė susilaukė kritikos bangos. Šios institucijos yra nuolat kaltinamos mėginimu pažaboti išraiškos laisvę, kuri buvo iškovota per 2011 metų Arabų pavasario revoliuciją.

Žmogaus teisių gynėjai sako, kad vyriausybė griežtai vadovaujasi baudžiamuoju kodeksu, kurį paveldėjo iš nuversto Zine'o El Abidine'o Ben Ali režimo ir kuris yra skirtas režimo kritikams nutildyti.

VIDEO: Klay BBJ – „Hchinahoulna“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius