Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Velionio Michaelo Jacksono šeima davė parodymus prieš gydytoją Conradą Murray (nuotraukos)

Velionio JAV popmuzikos superžvaigždės Michaelo Jacksono motina, sesuo ir brolis antradienį dalyvavo teismo posėdyje, kuriame duodami parodymai prieš atlikėjo gydytoją, kaltinamą dėl jo mirties nuo per didelės stiprių raminamųjų dozės.
Protestas M.Jacksono asmeninio gydytojo C.Murray teismo posėdžio metu
Protestas M.Jacksono asmeninio gydytojo C.Murray teismo posėdžio metu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

M.Jacksono motina Katherine Jackson, jo sesuo LaToya ir brolis Jackie atvyko į posėdį, surengtą prieš teismui pradedant nagrinėti gydytojo Conrado Murray bylą, kurioje jis kaltinamas netyčiniu nužudymu.

50 metų M.Jacksonas netikėtai mirė 2009 metų birželį.

Jo tėvas Joe Jacksonas (Džo Džeksonas) nedalyvavo prasidėjus posėdžiams, kurie tikriausiai truks apie dvi savaites, tačiau, kaip praneša žiniasklaida, jis anksčiau paneigė pareiškimus, jog „popmuzikos karaliumi“ tituluotas atlikėjas nusižudė, pats susišvirkštęs per didelę dozę.

„Jis yra Jacksonas. Jis taip nemąsto. Likus mėnesiui iki mirties jis sakė Katherine, kad JIE ketina jį nužudyti dėl (teisės) į jo (autorinių teisių) katalogą“, – tėvas sakė duodamas interviu garsenybių naujienų tinklalapiui X17online.com, konkrečiai neįvardydamas, kas yra „jie“.

„Jis sakė, kad JIE ketina jį nužudyti. Kam jam būtų reikėję žudytis?“ – pridūrė J.Jacksonas, kalbėdamas Las Vegase.

Pastarojo teismo posėdžio pradžioje Los Andželo apygardos prokuroro pavaduotojas Davidas Walgrenas išdėstė kaltinimus C.Murray, kuris pripažino beveik du mėnesius kas vakarą skirdavęs J.Jacksonui stipraus raminamojo preparato propofolio.  Jis sakė, kad JIE ketina jį nužudyti. Kam jam būtų reikėję žudytis?

Įtariama, kad M.Jacksono mirties dieną C.Murray elgėsi neprofesionaliai: nenaudojo tinkamos medicinos įrangos, pavėluotai paskambino pagalbos telefonu ir neinformavo greitosios pagalbos medikų apie dainininko būklę.

„Mūsų medicinos ekspertų nuomone, (šie faktai) pademonstruos didelį nukrypima nuo pageidaujamų gydymo standartų“, – prokuroras sakė teismui prieš iškviečiant liudyti M.Jacksono choreografą Kenny Ortegą (Kenį Ortegą).

Kol kas neaišku, ar kas nors iš M.Jacksono artimųjų duos parodymus Los Andželos aukštesniojo teismo nagrinėjamoje byloje, ar tik stebės posėdžius.

C.Murray išvengė žurnalistų klausimų, atėjęs į teismo salę iš požeminės automobilių stovėjimo aikštelės.

Išankstiniame posėdyje Los Andželo aukštesniojo teismo teisėjas Michaelas Pastorius (Maiklas Pastorius) nuspręs, ar pakanka įrodymų, kad 57 metų C.Murray būtų teisiamas dėl netyčinio nužudymo.

Kardiologas C.Murray kaltinamas skirdavęs dainininkui stiprių raminamųjų ir vaistų nuo skausmo, kurie M.Jacksonui padėdavo užmigti, tačiau gydytojas padarė kaltės nepripažinimo pareiškimą.

 M.Jacksonas, laikomas iškiliausiu savo kartos popmuzikos atlikėju, mirė 2009 metų birželio 25 dieną nuo vaistų sukelto kvėpavimo sutrikimo.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius