Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokiečių laikraštis paskelbė apnuoginto Kembridžo hercogienės Catherine užpakaliuko nuotrauką

Vokiečių bulvariniame laikraštyje „Bild“ publikuota nuotrauka, kurioje matyti apnuogintas Didžiosios Britanijos princo Williamo žmonos Catherine užpakaliukas. Pikantišką nuotrauką paviešinęs „Bild“ skelbia, kad hercogienė turi „grąžų užpakaliuką“.
Kembridžo hercogienė Catherine
Kembridžo hercogienė Catherine / „Scanpix“/„Sipa Press“ nuotr.

„Bild“ pavyzdžiu pasekė ir Sidnėjuje leidžiamas dienraštis „The Daily Telegraph“ – vienas iš skandalingojo žiniasklaidos magnato Ruperto Murdocho laikraščių.

Ši nuotrauka (ją galite pamatyti paspaudę ČIA) buvo padaryta per balandį vykusią itin sėkmingą karališkosios poros kelionę po Australiją. Nuotraukoje matoma, kaip vėjo gūsis kilstelti hercogienės suknelę, kai ji lipo iš sraigtasparnio Mėlynuosiuose kalnuose, už 80 kilometrų į vakarus nuo Sidnėjaus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Princas Williamas ir Kembridžo hercogienė Catherine
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kembridžo hercogienė Catherine, vilkinti suknelę, kuri apnuogino jos užpakaliuką

Skandalingą nuotrauką Australijoje padarė Mėlynuosiuose kalnuose gyvenanti Diane Morel, kuri jos vos neištrynė, kol suprato, ką užfiksavo fotoaparatas.

„Tik sugrįžusi namo ir įstačiusi savo fotoaparato kortelę į kompiuterį suvokiau, ką pagavau“, – 47 metų moteris sakė laikraščiui, žadėdama visus už tą nuotrauką gautus pinigus skirti pagalbos nukentėjusiems nuo krūmynų gaisrų fondui.

„The Daily Telegraph“ nurodė, kad Didžiosios Britanijos laikraščiai atsisakė viešinti tą nuotrauką iš pagarbos karališkajai šeimai, tačiau pridūrė, jog toks žingsnis yra „pasenęs etiketo kodeksas“.

Jeigu hercogienė nepasivargina, kad į jos drabužius būtų įsiūti svareliai, kodėl ją turėtų saugoti žiniasklaida?

„Atrodo truputį juokinga tikėtis, kad šiuo pavyzdžiu paseks viso pasaulio žiniasklaida, ypač pasaulyje, kuriame nuogybės ir komercija eina koja kojon, – pažymėjo apie visuomenės problemas rašanti laikraščio žurnalistė Annette Sharp. – Jeigu hercogienė nepasivargina, kad į jos drabužius būtų įsiūti svareliai, kodėl ją turėtų saugoti žiniasklaida?“

Kunigaikštienė jau ne pirmąkart patenka į keblią padėtį dėl savo aprangos. Prieš tai jai sunkiai sekėsi suvaldyti savo raudoną suknelę, kai lipo iš lėktuvo Naujojoje Zelandijoje.

Pažeistas privatumas

Skandalingosios nuotraukos paskelbimas buvo jau ne pirmasis kartas, kai Australijos žiniasklaida peržengia etiketo karališkosios šeimos atžvilgiu ribas. Du šios šalies radijo laidų vedėjai sukėlė pasipiktinimą 2012 metais, kai paskambino vienai slaugei, dirbusiai ligoninėje, kurioje buvo paguldyta besilaukianti Catherine, ir apgaule išgavo informacijos apie jos patiriamą rytinį pykinimą. Į tą skambutį atsiliepusi slaugė vėliau nusižudė.

Williamas ir Catherine anksčiau ne kartą kovojo dėl savo privatumo ir neleisdavo skelbti savo nuotraukų. Vienas iš įsimintiniausių atvejų įvyko 2012 metais, kai Prancūzijos savaitraštis „Closer“ išprovokavo karališkosios šeimos ir dalies Didžiosios Britanijos žiniasklaidos pasipiktinimą, kai paskelbė paparacų padarytas nuotraukas, kuriose Catherine matoma be bikinio viršutinės dalies.

Karališkoji šeima ėmėsi teisinių veiksmų, o Prancūzijos valdžia uždraudė „Closer“ bet kaip naudoti arba perparduoti įžeidžiamas nuotraukas. Intymiausioje iš jų hercogienė matoma be liemenėlės, o Williamas – tepantis jos sėdmenis kremu nuo saulės.

„The Daily Telegraph“ argumentavo, kad tų nuotraukų nepublikavo, nes jos buvo padarytos, kai hercogienė ilsėjosi privačioje viloje, o štai nuotrauka Mėlynuosiuose kalnuose buvo padaryta viešoje vietoje.

„Yra labai aiškus skirtumas tarp privačios ir viešos nuosavybės“, – pažymėjo laikraštis.

Didžiosios Britanijos spauda piktai reagavo į „Bild“ publikaciją: dienraštis „Daily Mail“ pareiškė, kad tas žingsnis yra „privatumo pažeidimas“, o taip pat pasmerkė „šiurkštų“ prierašą prie minėtos nuotraukos.

Sprendimas paskelbti tą nuotrauką Australijoje buvo įvertintas prieštaringai: vienas „The Daily Telegraph“ komentatorius laikraščio svetainėje rašė: „Mes visi turime užpakalį – tai kam tas triukšmas?“.

Kiti kritikavo dar griežčiau: „Nesvarbu, ką ištinka „aprangos sutrikimas“, – tokia nuotrauka neturėtų pasirodyti spaudoje“, rašė vienas skaitytojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius