Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žudikas vėl uždainavo

Prancūzų roko žvaigždė Bertrandas Cantat, anksčiau laiko paleistas iš kalėjimo, į kurį Lietuvos teismo buvo pasodintas dėl savo draugės, žymios Prancūzijos aktorės Marie Trintignant, nužudymo, sukėlė pasipiktinimo bangą, kai kartu su savo grupe tinklalapyje ketvirtadienį paskelbė dvi naujas dainas.
Bertrandas Cantat nusprendė tęsti muzikinę karjerą.
Bertrandas Cantat nusprendė tęsti muzikinę karjerą. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Nužudymas

B.Cantat – grupės „Noir Desir“ muzikantas – buvo ypač griežtai sukritikuotas Prancūzijos interneto vartotojų dėl bandymo atgaivinti savo karjerą po to, kai kalėjime praleido tik pusę aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmės už M.Trintignant nužudymą.

„Tas žudikas? Kaip jis drįsta kalbėti ir tuo labiau dainuoti? Vargšė Marie. Kokia gėda“, – populiariame internetiniame forume rašė moteris, pasivadinusi „Mounette“.

B.Cantat stipriai sumušė M.Trintignant per kilusį konfliktą „Domina Plaza“ viešbutyje Vilniaus senamiestyje 2003 metų liepą. M.Trintignant ištiko koma ir netrukus aktorė mirė.

Vilniaus apygardos teismas pripažino B.Cantat kaltu dėl žmogžudystės. Atlikti bausmės atlikėjas buvo sugrąžintas į Prancūziją. Dėl gero elgesio praėjusių metų spalį B.Cantat buvo paleistas iš kalėjimo keturiais metais anksčiau.

Kino žvaigždės Jeano Louiso Trintignanto duktė M.Trintignant buvo garsi aktorė Prancūzijoje. Jos mirtis šalies visuomenei buvo didžiulė netektis.

Anksčiau B.Cantat atsisakė atskleisti savo planus dėl galimo muzikinės karjeros atnaujinimo. Dvi naujosios grupės „Noir Desir“ dainos, išpublikuotos grupės tinklalapyje, vadinasi „Gagnants/Perdants“ (liet. – „Nugalėtojai/Pralaimėjusieji“) ir „Le temps des cerises“ (liet. – „Vyšnių sezonas“). Pirmoje dainoje kalbama apie pasaulinę finansų ir ekonominę krizę, o antroji yra nauja vienos prancūzų klasikinės kompozicijos versija.

„Dainą „Nugalėtojai/Pralaimėjusieji“ grupė „Noir Desir“ įrašė kaip savo reakciją į šių dienų įvykius. Nebuvo įmanoma ilgiau laukti ir jos neskelbti“, – rašoma grupės tinklalapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius