-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvaigždė vaikystėje: vienišos mamos užauginta Adele svajojo tapti širdies chirurge

15min VARDAI tęsia rubriką „Žvaigždė vaikystėje“, kurioje apžvelgiame garsiausių pasaulio muzikantų, aktorių, modelių ar sportininkų vaikystę – kaip jie atrodė, kuo gyveno ir apie ką svajojo būdami maži. Šįkart mūsų herojė – britų dainininkė Adele (28 m.), kuri svajojo tapti širdies chirurge. Na, galima sakyti, ši jos svajonė iš dalies išsipildė – savo dainomis ji juk tikrai gydo žmonių širdis!
Adel dabar ir vaikystėje
Adel dabar ir vaikystėje / „Vida Press“ ir „Scanpix“ nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Cristiano Ronaldo vaikystė: nepriteklius, girtuoklis tėvas ir futbolas vietoj namų darbų

Adele gyvenimo istorija prasidėjo 1988 metų gegužės 5 dieną Totenhame. Jos motina Penny Adkins dukters susilaukė būdama 18-os metų su keleriais metais vyresniu draugu Marku Evansu.

Suprasti akimirksniu

  • Gimė 1988 m. gegužės 5 d.
  • Gimė Notingame, Anglijoje
  • Zodiako ženklas – Jautis
  • Vienturtė, užauginta vienišos motinos
  • Pirmame muzikos festivalyje dalyvavo būdama penkerių
  • Vaikystėje norėjo tapti širdies chirurge
  • Apie dainininkės karjerą pradėjo svajoti paauglystėje, susižavėjusi „Spice Girls“
  • Pirmą dainą parašė 16-os metų

Lyg nujausdama, kad iš jų sąjungos nieko gero neišeis, gimus dukrai Penny iš karto įregistravo mergaitę su savo pavarde, ir nesutiko su Marko pasiūlymu susituokti.

Adele tėvai išsiskyrė, kai jai tebuvo devyni mėnesiai. Iš Velso kilęs tėvas dar kurį laiką dalyvavo dukters gyvenime – vesdavosi ją į zoologijos sodą, mokė plaukti baseine, prisidėdavo prie jos išlaikymo ir pan., tačiau kai Adele buvo treji, jis grįžo į gimtinę.

Vaikystėje Adele vykdavo atostogų į Velsą pas tėvą ir senelius iš tėvo pusės – ji buvo labai artima su savo seneliu Johnu Evansu, kuris ja rūpinosi lyg dukra ir kas mėnesį skirdavo pinigų anūkės išlaikymui.

Tačiau ilgainiui Adele ryšiai su tėvu visai nutrūko. Iki pat dabar dainininkė nebendrauja su savo tėvu, tačiau šis nepraleidžia progos žurnalistams papasakoti apie savo garsiąją dukrą, kokia ji buvo vaikystėje.

Kai Adele buvo 10 metų, jos mylimas senelis mirė – jo netektį dainininkė vadina viena iš skaudžiausių patirčių jos gyvenime iki pat šiolei. „Aš labai jį mylėjau, labiau negu pasaulį“, – apie senelį yra sakiusi ji. Po jo laidotuvių mergaitei prireikė ir specialistų pagalbos, kad padėtų susitaikyti su netektimi. Tačiau tą akimirką, kai mirė senelis, Adele laiko momentu, kada baigėsi jos vaikystė.

Vida Press (James Davies/Splash News) nuotr./Adele vaikystėje
Vida Press (James Davies/Splash News) nuotr./Adele su tėvu Marku Evansu

Neilgai trukus po senelio mirties Adele pasakė savo mamai, kad taps širdies chirurge. „Norėjau gydyti žmonių širdis“, – savo dar vaikystėje išsikeltą tikslą vėliau prisiminė Adele, kurios dainos neabejotinai yra pagydžiusios ne vieną sielvartaujančią širdį.

Vaikystė su muzika

Nors Adele šeimoje iki jos nebuvo jokių profesionalių muzikantų ar dainininkų, jos motina grojo gitara ir nuo pat vaikystės mergaitę supo muzika. Penny, nors ir anksti tapo motina, nelaikė to priežastimi užsidaryti tarp keturių sienų ir aktyviai dalyvavo socialiniame gyvenime – dukrą dažniausiai pasiimdama kartu.

Štai britų poproko grupės „The Beautiful South“ koncertą ji net įsmuko su tuomet ketverių metukų Adele, kurią buvo paslėpusi po savo plačiu paltu. Kadangi ji buvo per maža, negalėjo matyti, kas vyksta ant scenos, tačiau mergaitės motina nepasikuklino ir paprašė šalia buvusio aukšto raumeningo vyro, ar jis negalėtų pakelti mergaitės, kad ji matytų koncertą. Nepažįstamasis mielai sutiko ir Adele įsitaisė jam ant pečių – mergaitę tas koncertas pakerėjo.

„Buvo nuostabu – tai pats ryškiausias prisiminimas iš tų laikų, kai buvau maža“, – yra sakiusi ji.

Penkerių Adele jau dalyvavo pirmame muzikos festivalyje. Jame grojo Penny mėgstama grupė „The Cure“, tačiau Adele prisimena tada kreivai žiūrėjusi į gotiško įvaizdžio vokalistą Robertą Smithą. „Mane jis gąsdino, nes buvo panašus į Edvardą Žirkliarankį“, – yra sakiusi Adele. Šios grupės albumas „Disintegration“ praktiškai buvo Adele vaikystės dienų Notingame garso takelis – „The Cure“ muzika jos namuose skambėjo nuolat. O mėgstamiausią dainą „Lovesong“ iš šio grupės albumo Adele net perdainavo ir vėliau įtraukė į savo albumą „21“ kaip padėką savo mamai.

Pati Adele savo muzikinį kelią pirmiausiai pradėjo taip pat nuo gitaros, ir tik vėliau ėmė dainuoti.

Paauglystėje Adele buvo didžiulė „Spice Girls“ gerbėja – ji dievino šios merginų grupės hitą „Wannabe“ ir dainos žodžius prisimena iki pat dabar. Žiūrėdama į savo tuometinę dievaitę Geri Halliwell Adele pirmą kartą pagalvojo, kad ir pati norėtų būti garsi dainininkė.

Pirmą dainą „Hometown Glory“ Adele sukūrė būdama 16-os metų. Ši daina vėliau tapo debiutiniu jos singlu, kuriuo dainininkė prisistatė pasauliui 2007 metais, kai buvo 19-os metų.

Vida Press (James Davies/Splash News) nuotr./Adele groja su žaisline gitara
Vida Press (James Davies/Splash News) nuotr./Adele groja su žaisline gitara

Vienintelis, bet ne vienišas vaikas

Adele neturi nei brolių, nei seserų, tačiau jos vaikystėje žaidimų draugų tikrai netrūko – Penny turėjo du brolius ir dvi seseris, tad Adele augo su nemažu būriu pusbrolių ir pusseserių, su kuriais buvo labai artima. Geriausia Adele draugė vaikystėje buvo pusseserė Cema – jos motina, Penny sesuo, ištekėjo už turko ir su juo susilaukė keturių vaikų, tad gausus Adkinsų klanas buvo dar ir kosmopolitiškas.

Gyvendama Notingame Adele mokėsi mokykloje, kurioje buvo vienintelė baltaodė klasėje. Tačiau ji buvo labai mylima bendramokslių – Adele visada užstodavo silpnesnius. „Ji labai gindavo savo draugus“, – yra sakęs jos tėvas.

Paauglystės metais Adele mokėsi daugybę talentų išugdžiusioje Britų menų ir technologijų mokykloje, kur jos bendraklasėmis buvo šiandien taip pat žinomos dainininkės Leona Lewis ir Jessie J.

DAUGIAU ISTORIJŲ APIE ŽVAIGŽDŽIŲ GYVENIMĄ VAIKYSTĖJE RASITE ČIA

Vida Press (James Davies/Splash News) nuotr./Adele vaikystėje
Vida Press (James Davies/Splash News) nuotr./Adele vaikystėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius