Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1 centas nuo alaus butelio į „Švyturio“ fondą: kiek prikapsėjo 2015 metais?

Daugiau kaip 239 tūkst. eurų – tiek pernai prikapsėjo į „Švyturio Klaipėdos kilmės“ fondą, kurio lėšomis buvo rengiama Jūros šventė, paremti sporto klubai ir kiti renginiai, o vienam jaunajam talentui, Klaipėdos vardą garsinančiam solistui, atiteko stipendija.

„239 tūkst. eurų – solidi suma. Žinant, kad gyvenimas nelengvėja. Daug politikų bando daryti karjerą iš tų dalykų. Mes džiaugiamės fondu ir išlaikysime jį, matyt, ir ateityje.​

N.Jankausko nuotr./Rolandas Viršilas
N.Jankausko nuotr./Rolandas Viršilas

2011 metais parama prasidėjo 136 tūkst., pernai suma bemaž padvigubėjo. Atsimename skaičiavimą: į fondą skiriamas 1 ct nuo kiekvieno „Švyturio ekstra“ butelio. Vadinasi, pardavimai gerėja, nežinau, ar kad fondas yra, ar alus geras, kuo neabejoju“, – kalbėjo bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

Šiame fonde surinktomis lėšomis aktyviai remiami Klaipėdos kultūros ir sporto renginiai. Pernai fondas paramą skyrė tarptautinei didžiųjų burlaivių regatai, džiazo mėgėjus iš visos Lietuvos ir kaimyninių šalių pritraukiančiam Pilies džiazo festivaliui, Vlado Garasto taurės turnyrui, futbolo klubui „Atlantas“. Fondas prisidėjo atsodinant Neringos miškus po gaisro.

R.Viršilas pasidžiaugė Klaipėdos krepšinio klubo „Neptūnas“ rezultatais, su juo dar metams pratęstas bendradarbiavimas.

„Džiaugiuosi tuo, ką galima padaryti nesigiriant dideliu biudžetu. Fantastiški „Neptūno“ rezultatai, prisimenant pastarąsias varžybas su graikais, kur bangavo nuo laimėjimo iki pralaimėjimo“, – kalbėjo generalinis direktorius.

Trejiems metams pratęstas fondo bendradarbiavimas su viešąja įstaiga „Jūros šventė“. Pernai fondo lėšomis buvo surengtas „Eurovizijos“ laimėtojo Aleksandro Rybako bei kitų atlikėjų koncertas.

Nuspręsta nebepaisyti pardavimų apyvartos, o kasmet į fondą pervesti fiksuotą sumą – 250 tūkst. eurų.

„Iš šitų veiksmų susideda fondo išlaidos. Mes dalijamės šiomis investicijomis ir remiame įvairius projektus. Dar vienas svarus štrichas – „Švyturio“ alaus daryklos administracinio pastato rekonstrukcija. Čia atsiras nauja „craft“ alaus linija su alaus muziejumi, miesto eksponatais, gero maisto restoranu. Tai nemaža investicija, bet labai tikiu, kad bus svarbi ne tik mums, bet ir visai Klaipėdai, bus vienas iš traukos centrų“, – kalbėjo R.Viršilas. Šiais metais alaus daryklos rekonstrukcijai Klaipėdoje numatyti 7 mln. eurų.

Pakeitė rėmimo tvarką

Antradienį R.Viršilas ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pasirašė naują sutartį, pagal kurią numatyta pakeisti fondo lėšų formavimo tvarką. Nuspręsta nebepaisyti pardavimų apyvartos, o kasmet į fondą pervesti fiksuotą sumą – 250 tūkst. eurų.

„Ši suma nebepriklausys nuo pardavimo ir nesikeis net ir traukiantis rinkai. Fiksuota suma leis mums ir miestui patogiau planuoti remiamus projektus ir efektyviau paskirstyti fondo paramą“, – teigė R.Viršilas.

Stažavosi užsienyje

2012 metais įkurtas „Švyturio Klaipėdos kilmės“ fondas kasmet skiria „Švyturio Klaipėdos ateities“ stipendiją vienam ypatingam jaunimo atstovui. Pernai 4000 eurų atiteko Klaipėdos muzikinio teatro jaunajam solistui, baritonui Steponui Zoniui. Stipendiją jaunasis solistas panaudojo stažuotėms užsienyje.

N.Jankausko nuotr./Steponas Zonys
N.Jankausko nuotr./Steponas Zonys

„Visi žino, kad dainuoti man sekasi geriau nei kalbėti. Ko gero, 2015 metai buvo vieni aktyviausių, drąsiai galiu tai teigti, buvau pakviestas tapti muzikinio teatro solistu, teko dalyvauti labai prestižiniame konkurse „Rossini Opera festival“, kuriame dalyvavo garsūs solistai, dirigentai.

Per debiutinius metus teatre teko sukurti šešis vaidmenis, manau, gana daug. Teko stažuotis Londono karališkame koledže pas Russellą Smythe'ą, žymų Anglijos dainininką.

Keletą mėnesių studijavau tiek privačiai, tiek karališkajame koledže. Įvairūs koncertai, įvairios išvykos, be šios stipendijos tai būtų buvę neįmanoma“, – kalbėjo S.Zonys, tempo nelėtinantis ir šiais metais.

Netrukus jaunuolis dalyvaus atrankoje į Nacionalinį operos ir baleto teatrą. Vasarą išvyksta į Vokietiją, kur dalyvaus perklausoje į prestižinį konkursą „Neue Stimme“ („Naujas balsas“).

Pernai klaipėdiečiai ir komisija stipendiatą atrinko iš 25 pasiūlytų aktyvių ir talentingų jaunuolių. Už juos klaipėdiečiai atidavė per 40 tūkstančių balsų. Daugiausiai simpatijų sulaukė S.Zonys.

Fondas skelbia naujo, Klaipėdos miestą tarptautiniu mastu garsinančio stipendiato paiešką. Į stipendiją gali pretenduoti aktyvūs visuomenininkai, prisidedantys prie jūrinio gyvenimo vystymo, naujų tradicijų kūrimo, sportininkai, atlikėjai, kiti jauni talentai.

N.Jankausko nuotr./Rolandas Viršilas ir Vytautas Grubliauskas
N.Jankausko nuotr./Rolandas Viršilas ir Vytautas Grubliauskas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius