Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„15min“ ir „Žurnalų leidybos grupė“ jungiasi į vieną galingą žiniasklaidos bendrovę

Bendrovė „Eesti Meedia Group“, per bendrovę „Baltic Media Group“ Lietuvoje valdanti bendroves UAB „Žurnalų leidybos grupė“, UAB „15min“ ir UAB „Plius“, nusprendė sujungti įmones, kurios užsiima žiniasklaidos veikla. Ketinama reorganizuoti ir sujungti įmones UAB „Žurnalų leidybos grupė“ ir UAB „15min“. Reorganizuotai įmonei vadovaus dabartinis UAB „15min“ vadovas Tomas Balžekas.
Rankos paspaudimas
Rankos paspaudimas / Shutterstock nuotr.

„Šis sprendimas priimtas ne dėl finansinių priežasčių. Žvelgiant į žiniasklaidos ateitį, sujungimas yra neišvengiamas. Skaitmeninė žiniasklaida sparčiai vystosi, tad norime, kad geriausios šių abiejų įmonių kompetencijos būtų sujungtos. Esame patenkinti dabartiniais UAB „Žurnalų leidybos grupė“ rezultatais. Ši įmonė ne tik pelninga, bet ir sėkmingai vysto spaudos bei interneto projektus“, – sakė Martas Kadastikas, „Eesti Meedia Group“ valdybos pirmininkas.

M.Kadastiko teigimu, sunkiausia reorganizacijos procese yra atsisveikinti su UAB „Žurnalų leidybos grupė“ vadovu Juozu Mačiu: „Jo pasiektais rezultatais esame patenkinti, bet šis sprendimas buvo neišvengiamas.“

Žvelgiant į žiniasklaidos ateitį, sujungimas yra neišvengiamas. Skaitmeninė žiniasklaida sparčiai vystosi, tad norime, kad geriausios šių abiejų įmonių kompetencijos būtų sujungtos, – sakė Martas Kadastikas, „Eesti Meedia Group“ valdybos pirmininkas.

„Tikrai gaila palikti šį puikų ir profesionalų kolektyvą. Džiaugiuosi, kad per trejus metus pavyko pasiekti labai gerų finansinių rezultatų. Tikiuosi, kad ateityje tiek leidiniai, tiek interneto projektai vystysis sėkmingai. Vertinu akcininkų pasitikėjimą manimi, tačiau suprantu jų sprendimą, kuris daromas dėl naujos įmonės struktūros. Linkiu šiai įmonei sėkmės priimant naujus iššūkius“, – sako UAB „Žurnalų leidybos grupė“ direktorius J.Mačys.

Tomas Balžekas, UAB „15min“ vadovas, teigia, kad jau nuo 2010 m., dirbdamas UAB „Žurnalų leidybos grupė“ valdybos nariu, numatė, kad šių įmonių laukia susijungimas.

„Turėjome tikslą užauginti ir sustiprinti 15min.lt. Dabar mūsų portalas – Nr. 2 Lietuvoje, šiais metais jau dirba pelningai. Esu pasiruošęs imtis naujo iššūkio sujungti šias dvi leidybines bendroves ir susidoroti su ateinančiais vis naujais žiniasklaidos verslo pokyčiais. Tik keisdamiesi, būdami inovatyvūs bei kūrybingi išliksime konkurencingi ir reikalingi vartotojams. Tai sunki užduotis, bet sunkios užduotys pačios įdomiausios“, – sakė T.Balžekas.

UAB „Žurnalų leidybos grupė“ leidžia žurnalus „Žmonės“, „Laima“, „Ji“, „Edita“, valdo interneto projektus „zmones.lt“, „ji24.lt“, „tv.lt“ UAB „15min“ valdo naujienų portalą „15min.lt“. Bendros šių dviejų įmonių pajamos 2013 m. buvo per 34 mln. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius